En torsdag i huvudstaden

När vi vaknade strax innan sju i torsdags åt vi frukost på en segelbåt som låt intill vandrarhemmet - kaffe, te, frallor och annat gott serverades. Då vi var mätta och belåtna begav vi oss till Nobelmuséet där vi fick en föreläsning om Marie Curie och hennes arbete.
Marie Curie tilldelades nobelpriset i kemi år 1911 för sin upptäckt av grundämnena polonium och radium. Det sistnämnda elementet är inte alls nyttigt, men i brist på den vetskapen användes det flitigt inom dåtidens kroppsvårds- och kosmetikbranch.
I muséets tak hängde de hundratals nobelpristagare som under alla år tilldelats medaljer och pengar för sitt arbete. De snurrade på en lång bana, så att man kunde se dem en efter en där de rullade förbi allihop.
Efter utställningen agerade vi turister i vår egen huvudstad och tog de obligatoriska bilderna, bland andra tillsammans med en av vakterna som stod utanför slottet.
Efter en riktigt god lunch på Pizza Hut begav vi oss mot riksdagshuset (som var så otroligt vackert så jag vet inte vad) där vi bjöds på en rundvandring och en stund inne i kammaren där politikerna hade en frågestund.
När vi kommit ut i friskluften igen fanns det inte mycket tid kvar innan det var dags att åka tillbaka hem. På den korta tiden hann vi dock köpa lite godis och få en skymt av den svenske prinsen(!!), så det var inte alls tokigt.
 
Kort sagt var det här en otroligt rolig resa tillsammans med ett gäng otroligt fina människor. Skulle mer än gärna göra om den! Faktum är att jag och tanterna drömmer om en eventuell Stockholmsweekend - det skulle vara fantastiskt roligt om den blev av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0