Biscottiskorpor

Små italienska skorpor som är urenkla att göra och för himla goda att äta. Exra bra är att de är färdiga på en timme.

Cirka 50 biscottiskorpor - ugnstemperatur 175 °C
4 deciliter vetemjöl
2½ deciliter strösocker
½ tesked bakpulver
2 ägg
1 äggula

1 tesked kardemummakärnor
150 gram hasselnötskärnor (eller skållade sötmandlar, om man föredrar det)

1 uppvispat ägg / 2 matskedar sirap + ½ deciliter vatten (till pensling)

Använd gärna matberedare för att blanda degen till skorporna.

1. Blanda vetemjöl, socker samt bakpulver innan du tillsätter äggen och äggulan.
2. Hacka nötterna och stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda dem sedan med de övriga ingredienserna till en smidig deg.
3. Dela degen i två till fyra delar och lägg dem på ett mjölat bakbord. Rulla ut till tre centimeter breda och en centimeter tjocka längder som du sedan lägger på en smörpapprad plåt.
4. Pensla längderna med ett uppvispat ägg eller en sirap- och vattenblandning.
5. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 15-25 minuter eller tills de fått fin färg. Tag ut längderna och skär dem i centimeterbreda bitar. Sänk ugnsvärmen till 100° och ställ in plåten i ugnen igen. Titta till dina skorpor då och då och tag ut dem, och låt dem svalna, då de torkat.
6. Lägg dina små biscottiskorpor i en fin burk och bjud ännu finare människor på (de är särskilt goda till kaffe eller te).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0