en sådan där fredag

Jag är så upptagen med att göra ingenting särskilt att jag knappt hinner ta det lugnt och göra ingenting alls. Har skrattat så att jag fått ont i magen, jobbat med en alldeles hemlig present till en fin tjej, åkt till stan och druckit chai-lattte bland blåvita spårvagnar och fiskmåsar och badat klädbad i sjön under tunga regnmoln. Nu promenerar jag omkring barfota i morgonrock med en kopp blåbärste i handen och tycker att livet känns himla bra.

Vad har gjort er glada idag, finisar?

Nytt

Idag har jag försovit mig, åkt tåg ensam med min longboard, fallit för min sjukgymnast (bokstavligt talat) och köpt en fjärrutlösare för tvåhundranittionio riksdaler. Värt.

we can pray for sunny weather, but that won't stop the rain

Idag vaknade jag till ljudet av sommarregn mot sovrumsfönstret, så himla mysigt (även fast det egentligen borde vara strålande sol och trettio varma plusgrader, såhär i slutet av juni). Strax därefter körde vi hem till småkusinerna där det bjöds på glass, te, chokladbollar och tio tusen kramar. Jag älskar sådana här dagar.

Förresten, hörni, så skulle det vara himla fint om ni skrev en kommentar och berättar ifall ni tycker att jag ska blogga om någonting särskilt - man vet ju aldrig. Det känns som att det borde finnas tid till sådant, nu när det är sommarlov och jag har all tid i världen.

Fred ut, ta hand om er!

Somewhere in nowhere

Idag åkte familjen tusen år och tusen mil i bil genom vansinnigt täta skogar för att komma till Alboga, vilket vi gjorde efter många om och men.

Väl där besökte vi Storegården - en lantlig inredningsbutik som ägs av ett par engelsmän som har världens charmigaste brytning.
Allt var så himla ljust och fint att man helst av allt skulle vilja flytta in där och bara vara (tillsammans med någon fin, förstås. Själv vill man ju inte vara).Utöver rosiga sängöverkast och fattigmanssilver kunde man köpa marmelad och sådant. Vi köpte chilisylt och whisky-apelsin-marmelad, mest för att det lät så himla exotiskt.
När vi hade tittat klart och köpt ett broderat sängöverkast (och nästan fem halvlitersstora tekoppar) körde vi vidare till Crea Diem.
Det är en bokhandel och ett café i ett - himla bra! Några böcker blev det tyvärr inte, men lite hallon-maräng-havre-tårta och äppeltoscakaka blev det iallafall. Kalas!
Och så hade de världens godaste cappuccino som serverades perfekt varm. Åh.
Alice och Isak drack världens märkligaste (och godaste) varma choklad som innehöll hela chokladflisor.
Vad har ni fina gjort idag? Berätta gärna, det är alltid lika roligt att läsa!

Midsommar


lite mycket av det lilla och sånt som är bra

Mest hela lovet har jag umgåtts med sådana som trillar ur sängen mitt i natten, jämför varandra med apor och skriker högt då man ser på filmer som Sjätte sinnet. Fint.

Igår kväll bakade vi scones som vi åt med ost och lemon curd (plus lite blåbärste och kaffe, för att sådant hör till).
Sconesen gjorde vi på åtta deciliter vetemjöl, en och en halv tesked salt, fyra eller fem teskedar bakpulver, fyra deciliter filmjölk och hundra gram rumsvarmt smör som vi mixade i min allrakäraste mixer, innan vi delade upp  och bakade ut degen. Vi gräddade våra scones i fjorton minuter i 250 graders värme et voilá - nybakat.

Nu ska jag gömma mig under täcket och sova bättre än någonsin förut, för jag har bara sovit sju timmar sen i tisdags. Puss.

longboardar i koppel hela vägen hem

Sover för lite och vänder på dygnet, målar mustascher i gamla tyskaböcker och skrattar så det gör ont i magen, är ledig och lever det ljuva sommarlovslivet. Himla bra.

Snälla fina, skriv och berätta vad som gjort er glada idag!

mercedes flores

Idag åkte jag och Kasper iväg med Julia för att fira att hon fyllt år (och för att lura i hennes vän att jag var en himla konstig utbytesstudent från España. Vi lyckades).

Vi sprang omkring i halvmulet väder bland försäljare som sålde peruker och hattar och armband och annat sådant som kan vara roligt att äga medan jag pratade engelska med spansk brytning. Efter en timme eller två övergick vi till svenska och satte oss på ett café där vi fikade och pratade om viktigheter och dålig musik. Fin söndag.

25. grilla (och äta, förstås!)

I dag har vi gått på ett efterlängtat sommarlov. Det känns overkligt, märkligt och samtidigt alldeles fantastiskt, för den här sommaren kommer att bli den bästa någonsin.

Ikväll grillade vi, eftersom att det är en himla bra grej att göra på sommaren. Vi blev nästan tjugofem stycken som stod och marinerade, gjorde sallad och annat som hör grillkvällar till. Och så blev det en del dans, prat och rulltårteätning. Så bra!

forty three things to do before summer is over

1. Läsa tio böcker, eller ännu fler
2. Äta glasswienerbröd från lilla bageriet
3. Gå på barfotapromenad
4. Göra ett par shorts
5. Äta mjukglass
6. Åka longboard på natten med nikodemusarna
7. Bada i havet

8. Umgås med mina fina
9. Promenera i sommarregn
10. Se så många bra spelningar i stan som jag bara kan (Veronica, åtminstone)

11. Bada i sjön
12. Träffa släkten
13. Äta jordgubbar på någon av öarna med vänner
14. Picnicka med fina människor
15. Överraska någon
16. Åka på potatisfestivalen, hihi
17. Fiska
18. Träffa Kajsa

19. Springa
20. Göra en tårta (rulltårta räknas väl?)
21. Sova alldeles för länge
22. Vara uppe alldeles för sent
23. Ro
24. Dricka te med alla bra
25. Grilla (och äta, förstås!)
26. Se en säsong av Pretty Little Liars, eftersom att jag sagt till Frida och Sara att jag ska göra det
27. Tågluffa någonstans, eller åtminstone försöka
28. Fika på café och kolla på folk med mamma
29. Se på filmer med några av de bästa
30. Äta pizza på stranden
31. Åka på cykeläventyr
32. Tänka mindre på skolan
33. Fota någon som är fin
34. Ordna en tjejkväll (med mamma och syster yster räknas, såklart)
35. Hoppa studsmatta (åh, underskattad aktivitet)
36. Få någon att skratta
37. Baka något jag aldrig försökt mig på förut
38. Prova minst en ny kulglassort
39. Färga topparna
40. Äta nygräddade våfflor på bryggan
41. Kvällsfika
42. Köpa somriga kläder och mörka solglasögon
43. Lyssna på fin musik

Och så var fyrtiotre saker, som jag vill göra i sommar, nedskrivna. Vad ska ni själva hitta på? ♥

(Åh, i övermorgon är det dags.)

Longing


Lyssnar på Danny O'Donoughe sjunger och kärlek och heartbreak medan jag längtar mig halvt fördärvad efter sommaren som känns alltför långt borta - världen luktar sommarregn fastän jag egentligen vill ha sol och många plusgrader. Jag som vill gå på barfotapromenader, sluta tänka, bada i havet och bege mig ut på äventyr á la Allan Karlsson tillsammans med fina vänner. Jag antar att det får vänta en stund till. Tills dess hinner jag nog skriva en lista över allt jag ska göra i sommar, så att inget glöms.

answering "so... it has come to this" to a question makes the whole situation a lot mot dramatic


Min kamera har varit hemma hos Valeria och Sara som käkat hallon och levt det ljuva livet. När jag fick tillbaka den var den fylld med sådana här fina bilder.

Hos Karro

Ikväll fikade hos Karro som snart ska iväg på äventyr á la Nya Zeeland. Vi började nere på centrum där vi köpte blommor till henne - tre små rosa och så lite blad.
Sedan fortsatte vi hem till Karro i fråga, som gjort frozen smoothies som smakade hallon och sommar.
Goda kokostoppar hade hon gjort också, för att inte nämna bärglassen som serverades med jordgubbar. Så himla fint.
Frida var klädd i rosa båthatt som passade henne bra.
Efter fikat blev det fläderdrickadrickning och tjejsnack utifrån kort, som handlade om söta pojkar och vems kalsonger man helst skulle vilja vara.


Sedan promenerade vi hem i regnet och så var lördagen slut. Fint!

past 45 hours

I torsdags satt vi i parken tillsammans med varandra och ett kilo jordgubbar plus körsbär tills klockan blev elva. Julia berättade så roliga historier att vi skrattade så att vi fick ont i magen och så skjöt vi körsbärskärnor så långt vi bara kunde.

Igår åt jag pasta de pesto och focaccia till middag med världens finaste föräldrar och drack flera koppar citron- och grape-te i kyrkan tillsammans med snygga människor. När klockan blev för mycket drog vi ut och åkte longboard på tomma gator tills klockan blev halv fem och det var ljust som på dagen utomhus. Fint!

Ta hand om er!

why can't we take all the bad chemistry jokes and barium?


För första gången i hela mit liv har jag har pluggat till dess solen gick upp. Nu sjunger småfåglarna på sina morgonmelodier och det är fyra timmar och fyrtio minuter kvar tills dagens första lektion börjar. Då ska jag lämna in mina nyskrivna slutlaborationsrapport, sedan behöver jag inte plugga mer på tio veckor. Åh.

the more you know


2 de Alina
Min dag har spenderats tillsammans med dessa galenpannor. Vi håller på att filma vårt sista skolrelaterade projektarbete, som ska vara klart någon gång innan vi går på lov - tio tusen bloopers om Samuel som undviker regn plus några minuters film om strålning och annan vetenskap har vi hunnit framställa såhär långt. Det känns fint.

Nu ska jag skriva ett par tusen ord om entalpi och dricka te, ha det vackert!

dip dye confession

 
Hej fina ni, nu är ni ganska många som undrat vad vi använde för färg till våra dip dyes. Jag ska vara alldeles ärlig och erkänna att vi bara lagt en enkel toning som går ur efter 6-8 tvättar (inte för att det är dumt, tvärt om så är det ju väldans roligt att kunna variera då och då - nästa gång blir det turkos eller lila för min del!) Toningen är av märket Star Gazer och går att köpa på Shock för sextionio riksdaler. Våra färger heter Foxy Red, Magenta och Shocking Pink.

ps Man får inte vara alltför flitig med hårtvättandet, och inte dansa i sommarregn med vita kläder, den här sortens toning går ur så lätt.

less balderdash more culture

I dag var det kulturdag på skolan, rektorn hävdar att man mår bra av sådant. Jag tror på honom.
Vår lilla klass började med världens roligaste spoken word-föreställning. Matiss Silins pratade om reklam och hamstrar och ris och jag skrattade så jag fick ont i magen.
 
Efter ett paket glass och en hel del väntan var det dags för cirkus. Vi fick se lite jonglering, lite gymnastik, lite fakirkonster och annat som man nog inte ska göra själv.
Då jonglörerna, gymnasterna och fakirerna fått sina applåder gled en dansgrupp från Schillerska in på scen och jag ångrade så smått att jag aldrig lärt mig dansa.
 
Efter att ha suttit stilla alldeles tillräckligt länge tog vi en promenad bort till estethuset, där vi skulle bygga fina ting. Jag, Sara och Samuel byggde en pyramid och en kupol av ståltråd, tejp och guldfärg. De blev så fina att man knappt visste vart man skulle ta vägen.

don't go all lost in nature retarded


Idag har världen varit grå och det har regnat mest hela dagen, men det har inte gjort mig någonting alls, för era underbara kommentarer har värmt så himla fint och jag har skrivit färdigt ett av två arbeten. Annars gör jag mitt bästa för att överleva medan jag tänker på sådant som aldrig kommer att hända och lyssnar på Håkan och Veronica.

i'm fairly certain yolo is just "carpe diem" for stupid people

Tre flaskor färg och en liter glass senare hade vi dip dye alla tre - Sara valde magneta, Valerias toppar blev orangeröda och mina blev hallonrosa. Så himla fint.
 
 
3 y 4 de Valeria

Simplicity


Har hängt i källaren mest hela eftermiddagen, tillsammans med pappas fina gamla LP-spelare. Och så har jag börjat skriva på min viktigaste laborationsrapport någonsin.

Vad har ni gjort idag?

"how do i look?" "ordinary, sir. very ordinary."

I vår del av stan har det varit en sådan där dag då allt varit grått och det regnat till och från mest hela tiden, alltså en sådan där dag då man kan se på massvis av film.
Sju fina filmer som man kan se är Mr. NobodyA Beautiful Mind, The Illusionist, The Prestige, Moulin Rouge, Water for Elephants och Amelie från Montmartre.

Ni är fina, ta hand om er!

Dandelions


Lyssnar på Veronica och rensar bland tvåhundra nya foton på sockersöta dandelions. Life is good.

c6h12o6 + 6 o2 → 6 co2 + 6 h2o + energi


Himlen är svart av de tyngsta regnmoln man kan tänka sig och jag har pluggat kemi i sex timmar. Nu är det fikapaus, för att fika och pauser är bland det bästa som finns.

Ni är fina. Ta hand om er!

Little things to remember


Jag har en så fin liten kusin, som plockar alla söta blommor hon får syn på och gömmer sig bakom sina egna händer då man leker kurragömma.

Konfirmation

I dag har Syster Yster och hennes amigos konfirmerats. Vädret var vackert och konfirmandrarna och deras framträdanden likaså.


Nu när allt är över märker man hur fort tiden går - det känns som att det var någon enstaka månad sedan jag och alla andra ledare träffade det goa konfirmandgänget för första gången, när det i själva verket gått hela två terminer (riktigt roliga och givande sådana, dessutom). Vi har hunnit med viktiga samtal, hajk, massor av fika och ett läger, och jag vågar nog säga att alla har haft det rätt gött.

Memento


I dag har jag fotograferat min lillebror. En dag kommer han att vara många centimeter längre än jag och prata pojkig målbrottska, så det känns fint att jag kommer att kunna minnas honom som han är i dag, innan han har skaffat sig storlek fyrtiotre i skor och börjat leva det ljuva tonårslivet. Världens finaste bror.

Elva

Om du skulle behöva lyssna på en enda låt i hela ditt liv, vilken låt skulle det vara?
Just nu känns det som att jag skulle kunna lyssna på Daniel Adams-Ray i en evighet. Vilken låt som helst, egentligen, men om jag tvunget ska välja så får det bli Dum av dig. Eller Gryningspyromanen, kanske.

Du gör en alldeles egen B&J glass, vad heter och innehåller den?
Det skulle vara en chokladglass toppad med kolasås, kanderade pecannötter och alldeles för många minimarshmallows. Candy Mountain, skulle den få heta.

Om du hade en superkraft, vilken skulle det vara då?

Det skulle vara himla fint att kunna trolla, om det räknas som en superkraft. Jag gick så himla länge och hoppades på ett brev från Hogwarts så innerligt att det nästan gjorde ont, så det skulle ju vara väldigt trevligt.

Favoritårstid?
Jag gillar alla årstider; man kan ha filmkvällar på hösten, värma frusna fingrar med te och varm choklad på vintern, ta soliga promenader på våren och ha ändlösa dagar vid havet på sommaren. Åh.


Vart är ditt favoritställe i hela vida världen?

Jag har inte bestämt mig för det än, men Sardinien är ju himla, himla fint.

Hur skulle du beskriva dig med ett ord?
Just nu är jag väldans glad - fint!


Om du fick en miljon, vad skulle du göra?

Åh, jag skulle resa med fint folk, bjuda vännerna på bio, spara lite och skänka pengar till någon vettig välgörenhetsorganisation. Och så skulle jag köpa en jättegammal tantcykel, helst en ljusblå.

Har du något du absolut inte skulle klara dig utan?

Kärlek.

Har du någon förebild? Varför just han/hon?

Jag ser upp till mina föräldrar. De är på det där viset som jag vill vara när eller om jag får barn i framtiden; bekymmerslösa, roliga och vet precis vad som behöver sägas när man behöver muntras upp!


Vad är din favoritfrukost?

Lite middag från kvällen innan, eller äpple plus kanel med lite keso eller a-fil, för det är hur gott som helst!

Vilket är ditt favoritord?

Det är olika från tid till tid, just nu är det simplicity - så fint!

Jag blev utmanad av fina Ellen att svara på elva frågor, det kändes som en bra grej att göra idag. Reglerna till den här leken är lika enkla som de är få; ge svar på de frågor du fått och utmana elva andra personer med nya frågor.

Jag utmanar Annie, NiklasValeriaOlivia, SaraKajsaKarroIsakAnnelieSandra och Pablo (plus alla andra som vill svara, förstås!)
Vem vill du träffa innan du dör? • Om du fick ändra en sak i världen, vad skulle det vara? • Vilken är bästa glassen på sommaren? • Hur ser en perfekt sommardag ut? • Hur ser dröm-outfiten ut? • Vad hoppas du att du gör om tio år? • Vad står högst upp på din lista över saker att göra innan du dör? • Vad är du rädd för? • Vad är du bra på? • Vad får dig att skratta?

Denique

I dag har jag och fina människor ätit glass på en grön gräsmatta under stekande sol, och så har jag druckit te, skrattat, re-fotat glitter och åh. Jag älskar den här dagen.

Vad har ni för er idag, finisar? ♥

Walk in the park

 
I dag har klassen varit ute och vandrat. Ett par kilometer in i skogen, till en mysig sjö, hann vi innan det var dags att vända och gå hem.
Det var hur varmt som helst och nästan lite väl jobbigt att klättra bland alla rötter och stenar. Somliga löste värmeproblemet genom vattenkrig, så Johan var dyngsur när vi kommit tillbaka till starten igen.
 
Annars pratade vi mest, och sådant är ju alltid trevligt.

Måndag


Keso med äpple och kanel är så himla gott. Nästan som te på kvällen eller jordgubbar på sommaren (fast det finns nog inget godare än det).

Söndagen den tjugonde maj

 
Många grader varmt, söndagsledig, fika under äppelträdet, matteplugg under solen och longboard med Syster Yster. De ska va gött å leva.

Konfaläger

I torsdags åkte ett gäng ledare och ett ännu större gäng konfirmander på läger. Vi fikade och åt mest hela tiden, gick på andakter i mysigaste kyrkan, pratade om viktigheter, frös lite i regnet och betedde oss som man gör allt mest när man är på läger. Så himla mysigt!
 

Tjugosju

Här är tjugosju saker man kan göra om man har tråkigt eller helt enkelt vill fördriva tiden. Hur många hinner du med under den här långhelgen?
läs en bok (förslagsvis Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) · titta på folk på stan · ring en vän
skriv ett brev · ta en fika med någon du tycker om · se en film
måla något · fota · ta en promenad med en fin människa
ät frukost i sängen (för att frukost i sängen är bland det bästa som finns) · baka en kladdkaka · ha en picknick
ta en springtur · överraska någon · skriv en låt
gör amerikanska pannkakor · dra ut och cykla · rensa i garderoben
ät glass · bada · gör någon en tjänst
kolla på stjärnorna · dansa · leta efter ny musik
 
bjud dina fina på fika (gärna rulltårtebakelser, för att de är så underskattade) · häng upp fina foton på väggen · le mot en främling

Lilla lady


Renskriver musikalmanus till mina konfirmandrar, finputsar danmarksbilderna, skriver räta linjens ekvation, dricker te, önskar, hoppas och lyssnar på Daniel. Tisdag.

Danmark

Hej finaste ni, jag hoppas att ni har haft en jättehärlig helg! Själv har jag ätit wienerbröd och lyssnat på grötig danska med fina släkten - kalas!
 
Vi åkte till grönaste Aalgard. Där åt vi på Jensen's Bøfhus, promenerade omkring i staden, fikade i parken och leve det ljuva hotellivet.
Morgonen därpå begav vi oss ut på äventyr bland guldgula rapsfält och tiotusen får.
 
Vi körde till en oändligt lång strand där det blåste halv storm och luktade sommar...
 
...innan vi fortsatte till största sandlådan. Tonvis av sand har samlats på ett och samma ställe och bildat enorma sandhögar (som var jätteroliga att kana nedför, om man ska tro småkusinerna).
 
Om man stod på toppen med sandfyllda skor såg man ända bort till Marianne i Lund.
 
Sedan blev vi hungriga, så vi tog en lunch i Skagen; krabbcrêpes, musselsoppa och bakpotatis med godaste skagenröran.
 
Sist men inte minst for vi till det ställe där Kattegatt och Skagerrak möts, för att stå med en fot i varje hav.
 
Och så träffade vi en säl som låg på stranden och levde livet.
 

Truth be told

När jag snubblade över tröskeln efter skolan idag sprang jag rakt in i morfar. Eftersom att vi bor så långt ifrån varandra var det väldigt roligt att få se både honom och mormor stå där i hallen. Jag svängde ihop världens snabbaste kladdkaka, kokade te och sedan satte vi oss i soffan och lyssnade på morfar som återgav sina memoarer.
Han har hunnit göra både det ena och det andra - spränga stora stenblock över ladugårdar och sådant i den stilen. Idag berättade han bland annat om den gången då han köpte en samisk ren för sjuttiofem riksdaler. Ingen historia är den andra lik, och det är det som gör dem så himla roliga att lyssna på.
 
Jag hoppas att ni har haft en lika fin fredag som jag såhär långt, ta hand om er!

Mind equals blown

Idag har jag lärt mig att somliga myror i myrornas krig på TV är bakgrundsstrålningen från Big Bang. Och så har jag ätit ciabatta med mozarella och sett på sorgligaste filmen Precious tillsammans med bästa Frida. Nu ska jag ta världens längsta dusch, dricka ett par koppar te och läsa, för ikväll är jag tröttare än någonsin förut.

Vad ska ni göra för fint ikväll? ♥

Att falla en tradition


Idag är himlen gråvit, träden fulla av bleka körsbärsblommor och jag har världens träningsvärk men mår för himla bra iallafall. Nu ska jag och Earl Grey se ett par missade av bästa serien, för det känns som en bra grej att göra.

Scouten No. 1


I dag kom min syster hem efter att ha varit och eldat och sovit i skogen en väldig massa nätter. Henne har jag saknat, så det är fint att hon är hemma igen.

Och ger varandra bilder utav helt perfekta mönster


Idag har jag pluggat matte och rullat omring på longboard med Isak, pratat om livet med ett par badvakter på jobbet, ätit middag med Olivia och andra jättefina människor och fotat sockersöta blommor i motljus. Nu ligger jag och läser medan jag varvar bästa Daniel med finaste Veronica. Det känns så himla bra att bara existera.

Amerikanska pannkakor

När klockan slog sju idag träffade jag några fina utanför Hemmakväll. Efter att ha letat alldeles för länge efter en sevärd film slopade vi filmtittaridén och promenerade iväg hem till mig i stället, där vi svängde ihop en dubbelsats amerikanska pannkakor som vi åt med nutella och jordgubbar som smakade sommar. Så himla bra! ♥





Ni är fina.
 

Past four days

Valborgshelgen tillbringades hemma hos fina släkten. Så himlans mysigt.
Vi åt massor av god mat - tacos med kyckling, kyckling med parma och bulgur och så tvärgott kött som var rosa. (Plus två kilo godis och ett par skålar marängsviss.)
Och så tände vi en himlans fin brasa som vi grillade marshmallows över, eftersom att det är så fruktansvärt gott.
Hoppas att eran helg var minst lika trevlig som min och att ni hunnit med en himla massa roligheter!

fredagen den tjugosjunde april

Idag var allt mest en sådan där mysig dag. Jag och min allra bästa Frida tågade in till storstaden där vi pratade skånska och gjorde fina fynd på Rut och Monki. Sedan åkte vi hem igen för att prata om viktigheter och lyssna på livemusik med fina vänner. Träffade August som hade ett plåster på hakan...
...och gjorde snygga miner...
...och så pratade jag med Hanna och andra kalasbra människor som var lika söta och glada som alltid...
...och lyssnade på min lillasyster och hennes band som spelade alla sina låtar och ännu fler...
...och sa hejdå till personer jag inte kommer att träffa på ett par dagar och gjorde avslut.
Ta hand om er!

det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer


Idag är världen grå och jag har lånat två nya böcker. Kastar trollformler på Pottermore och lyssnar på Daniel. Det känns för himla fint att bara ta det lugnt.

tisdagen den tjugofjärde april

Idag har jag dansat salsa och insett att jag är mycket dålig på det. Det blir alltså inte till att gifta sig med en dansare. Inte för att jag hade planerat det, men ändå.
Annars har jag mest bara promenerat omkring i Göteborg, sett tusen rosa blommor, kollat Hungerspelen med Isak och pratat med två av mina braiga från norrland - fint!
 
Hoppas att ni har haft en himla härlig tisdag, sådana dagar förtjänar ni allt!

BRB, party

Idag har jag varit på kalas. Ett dubbelt födelsedagskalas, till och med. Småkusinerna har blivit lite större än små, så vi har ägnat dagen åt att fira dem med pussar, kramar och paket. Och så har vi druckit te och ätit massor av goda rulltårtebakelser (åh, jag förstår inte varför de är så underskattade?!) som mamma Anna hade bakat.
 
Jag hoppas att er dag har varit minst lika bra som min! Vad har ni haft för er? ♥

Typewriter

Vi hittade en gammal grågrön och väldigt fin skrivmaskin på vinden här hemma, som mormor och morfar använde för länge sedan, innan det fanns datorer över allt.

Den fungerar tyvärr inte just nu eftersom att det fattas ett färgband, så vi ska nog köpa ett sådant och börja använda den här maskinen som en gästbok. Fint!

Fredagkvällar är fina kvällar

I kväll har jag varit med fina vänner. Vi träffades i kyrkan, där vi diskuterade både det ena och det andra efter att ha sett på två små filmer.
Sedan gick vi till Hemmakväll, där vi köpte två väldigt fina (lite längre) filmer som vi sedan såg på - Mr. Nobody och The Greatest, heter de.
När filmerna, drickorna och alla chips var köpta tog vi en kall promenad under grå regnmoln hem till mig. Där blev det filmtittande så länge man mäktade med. När alla gått hem utom några stycken övergick vi till mysigt småprat och lite diskuterande liggandes utspridda lite här och var på madrasser och kuddar, sådär som det blir ibland.
 
Och vet ni vad? I morgon ska jag använda min kamera på riktigt. I dag har jag mest bara lekt.
 
Fred ut, ta hand om er! ♥

Onsdagsfint

Ibland får även såna som inte skickar brev själva lite post. I vår brevlåda fanns idag ett väldigt fint paket...
...som innehöll tre fina fåglar (de sitter på min vägg nu, tillsammans med mina svalor)...
...och en för himla fin tygkasse som jag ska använda lika flitigt som solglasögon och converse i sommar (fast jag inviger den nog redan nu). 
Dessa trevligheter kommer förstås från Kan Dee Shop. Tusen tusen tack till Sandra!
Förresten så har min nya kameraväska hämtats ut i dag. Nu väntar jag bara på att kameran ska komma hit, så kommer jag att vara gladaste tjejen i stan sedan, hihi.
 
Ha det vackert, kramar till er!

That is all. Simple, no?

Good morning! Jag dricker det där ingefärsteet ni tipsade mig om häromdagen - det var ju rena rama mirakelmedicinen för halsen, tack ska ni ha! Alldeles strax blir det till att ta sig i kragen och fortsätta med allt plugg - jag ska göra alldeles för många fysikuppgifter och öva in ett tal som handlar om världens bästa morfar.

Hoppas att ni får en fin tisdag. Ta hand om er!

Fred ut

Era bästa tips mot förkylning?

Hej finingar, jag hoppas att ni har haft en toppenhelg! Själv har jag blivit sjuk, drog på mig en sjövild feberförkylning häromkvällen som är minst sagt enveten. Jag har egentligen inte tid att vara sjuk nu eftersom att det händer så mycket i skolan, så jag har gjort mitt bästa för att bli frisk. Jag har inte lyckats. Det råkar innte finnas någon fin människa som har ett toppenknep mot förkylning, feber eller kanske ledvärk? Dela gärna med er ♥

Nu blir det honungsvattendrickande, kakätande och filmtittande med mami. Vad ska ni ha för er?

Redigera dina länkar

OBS! I inlägget har jag utgått från temat Fashion, men det funkar med största säkerhet även i de enklare temamallarna också.

1. REDIGERA FÄRGEN PÅ LÄNKARNA
Gå till din stilmall och leta upp stycket som behandlar länkar, det finns nästan längst upp i stilmallen och ser ut såhär
 
Som vi kan se bestämmer detta stycke vilka färger länkarna i dina inlägg (i detta fall) ska se ut. De har färgen #000000=svart innan man håller muspekaren över dem och färgen #B6A0A0=mörkt gammelrosa då de man håller muspekaren över dem. Vill du ändra färgerna för övriga länkar måste du leta upp övriga länkstycken i din stilmall:

Redigera länkar i din side/meny
.nav a {color: #xxxxxx;}
.nav a:hover {color: #xxxxxx;}

Redigera länkar under dina inlägg (kategori, antal kommentarer och så vidare)
.entrymeta a {color: #xxxxxx;}
.entrymeta a:hover {color: #xxxxxx;}

2. TA BORT/UNDERSTRYKNING AV LÄNKARNA
Då du valt ett nytt tema på blogg.se är alla länkar understrukna. Om du vill ta bort samtliga understrykningar skriver du text-decoration: none; efter a {color: #xxxxxx;
 
a {
color: #000;
text-decoration: none;  ← med denna lilla textrad bestämmer du att dina länkar inte ska ha någon understrykning
}
a:hover {color: #B6A0A0;}

3. MER OM TEXT-DECORATION
text-decoration: xxxx; bestämmer som förstått hur den påverkade texten (i detta fall länkarna) ska dekoreras.
• text-decoration: none;  ← texten ska ha någon dekor alls
• text-decoration: line-through;  ← texten ska vara genomstruken 
• text-decoration: underline;  ← texten ska vara understruken 
• text-decoration: overline;  ← texten ska vara överstruken (ett streck ovanför texten)

One of those days

En promenad i plusgrader under tunga regnmoln, Håkan Hellström, Den svenska Björnstammen och energibegreppet har utgjort min eftermiddag. Nu blir det middag med rårörda lingon från norrlands djupa skogar (tack mormor och morfar) och ikväll ska jag göra mer av inget särskilt. Vad ska ni hitta på ikväll?
 

Sista bussen hem

Ikväll var en fin kväll (ni vet, en sådan som är precis vad man behöver när man har huvudet fullt av utmattande tankar). Vi var en förträfflig liten skara tjejer som åt tacos, använde en icke-hatt som hatt, skrattade, såg på film och skrattade lite till. Alldeles innan onsdag blev till torsdag tog vi sista bussen hem.

 
 

Saviour now and forever

Jag har just kommit hem från en väldigt fin uppståndelsegudstjänst - tacksamhet, sång, glädje och påskliljor sammanfattar den ganska bra. De gula blommorna tittade upp över kanterna på de keramikvaser som stod utplacerade både här och där i kyrksalen och på väg hem fick alla varsin liten lilja att ta med, så nu står en liten samling solgula blommor i en vas här på bordet. Fint.
 

ladies and gentlemen, welcome my bling

Säsongens första hamburgare har just ätits upp. Vi tänkte grilla dem, men upptäckte till vår stora förtret att gasen i grillen tagit slut bäst vi stod där med tjugo råa biffar. Turligt nog för oss så har vi en spis som fungerar som spisar gör mest - stekt mat är ju trots allt inte fy skam!
 
Annars? Min kära kompis tandläkaren har förgyllt min mun med blekrosa gummiband och en blänkande räls som ska agera permanent accessoar hos mig ett år eller så. Jag börjar känna mig som en stereotypisk tonåring (eller möjligtvis en transformer, med tanke på all metall som utgör mig för tillfället).

Hoppas att ni har haft en fin dag, ta hand om er! ♥

Fikasugen?

I går fyllde världens finaste pappa år. Jag och Isak fick i uppdrag att baka en hederlig toscakaka (som smakade toppen, det receptet hittar ni här). Eftersom att jag inte hjälpte till speciellt mycket hemma idag tänkte jag att jag kunde baka något för att gottgöra det hela - en annan variant av gårdagens bakverk fick det bli.

Toscakaka med sötmandel och cocos
Kakan
2 ägg
1.5-2 deciliter socker
100 gram smör
0.5 deciliter grädde (eller mjölk, om man föredrar det)
2 deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver

Placera ugnsgallret längst ned i ugnen och sätt värmen på 175°C (gäller även för varmluftsugnar).
Smält smöret i en kastrull, dra det sedan och sidan så att det får svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan avsvalnat matfett, grädde, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda sedan av kakan i cirka tjugo minuter. Medan kakan står i ugnen kan du börja med glasyren.

Glasyren
100 gram smält smör
1 deciliter socker
1.5-2 matskedar vetemjöl
1.5 matskedar grädde (eller mjölk, om man föredrar det)
50 gram hackade sötmandlar
50 gram riven cocos

Blanda samman alla ingredienser och vänta tills dess kakan är redo att tas ut ur ugnen. Stryk sedan ut glasyren över bakverket och ställ återigen in den i ugnen i femton till tjugo minuter et violá - en nybakad kaka att bjuda fina vänner på!
 

At the moment

Hej på er underbaringar, jag hoppas att ni har haft en fantastisk måndag så här långt! Min har gått otroligt fort; jag har hunnit räkna, prata och skratta en väldig massa. Jag har även hunnit förkorta mitt liv med en timme genom att andas in förbränningsångorna, som var resultatet av en ammoniumdikromatvulkan (såhär såg den ut).
 

Nu sitter jag och äter lite mellanmål medan jag läser era fina kommentarer - tusen tack, fina ni, man blir ju alldeles varm i hjärtat!

Annars? Mitt Photoshop fungerar igen (halleluja!) så jag ska börja med en bloggdesign till en av mina fina klasskamrater om en timme eller två. Innan dess ska jag hinna skriva en debattartikel och räkna ett gäng mattetal. Vad ska ni göra idag?

Vardagsbetraktelser

Min farmor har lämnat norrland för att hälsa på oss här nere på västkusten. Hon är en av de snällaste och gulligaste människorna som jag vet om, något som gör att jag ser upp till henne (även fast jag egentligen är längre än vad hon är). Och så är hon en hejare på att sticka och baka, fast det är hon för blygsam för att erkänna själv.
 
 

My cup of tea

Jag har varit vaken i tio timmar och har redan hunnit med en skoldag, en tur till stan och en kopp te (hällde för övrigt skållhett tevatten över ena handen, som nu har antagit en charmig rosa färg som närmast kan liknas vid färgen på min rouge). Mer ska hinnas med innan det är dags att lägga sig; små filmer i kyrkan, musik och prat med mina fina kommer att fylla min fredagkväll. Vad ska ni ha för er?
 

Sådant

I dag är det torsdag. Jag har skrivit ett prov i samhällskunskap och crawlat ett hundra meter. Det sistnämnda åstadkommandet var inget att skryta med, men så ska jag ju inte bli simmerska heller, så det gör inte så mycket. Utöver det händer inte så mycket just nu. Jag och världen ser ut ungefär precis som igår, jag har upptäckt väldigt mycket bra musik och har närmare ett hundra sidor kvar att läsa av boken som ska redovisas imorgon. Det känns helt okej.
 

Mer? Det känns alldeles förträffligt trevligt att ni blivit så många som tittar in här både nu och då bara för att läsa eller kanske till och med skicka iväg en liten kommentar - tack så mycket för det, ni är kalasfina allihop!

Onsdagen den tjugoåttonde mars

Hej på er, alla fina! Vårsolen har redan hunnit värma upp södra delen av Sverige; marken är fri från snö, vårblommor tittar fram här och var och man kan ta finfina promenader iklädd vårjacka, solglasögon och converse. Jag älskar verkligen den här tiden på året, det känns inte som att jag behöver någon förklaring till det. Att döma av det Kajsa och farmor berättat för mig verkar det dock som att vackra norrland förblir kyligt ett litet tag till (he ä ba te å håll ut - den som väntar på något gott!)
 

Annars? I dag deltog jag i en uppsatstävling i skolan, jag skrev en tre sidor lång text på spanska som handlade om fotografering. Det kändes som en bra grej att göra.
Mer? Om ungefär etthundrasextiofem timmar kommer mina tänder att prydas av en blänkande räls. Det är det jag har att se fram emot i mitt händelserika liv just nu.

Se nu till att ta hand om er! I dag är det onsdag (eller lillördag, om man nu föredrar sådana veckodagar), men det sätter ju inte stopp för lite vardagslyx! Varför inte skämma bort er själva med en mysig film och en påse godis?

The weather is splendid and so is your face

Solglasögonen på, en rykande varm chokladcappuccino i ena handen och engelskläxan i den andra. I bland är det inte alls dumt att behöva plugga.

P.S Termometern visar tjugoåtta grader celsius i skuggan

Våffeldagen

Våffeldagen till ära har vi just konsumerat ett berg av gyllenbruna våfflor här hemma. Vi tog oss dessvärre ingen tid att göra egen smet utan nöjde oss med en torrmix som ska blandas med vatten och smält smör. Om sanningen ska fram (så vill jag inte ligga med dig!) så märkte jag ingen större smakskillnad. Pluspoäng för det!

Efter bara ett par minuter var de första våfflorna färdiga att avnjutas på altanen där det var vindstilla, molnfritt och väldigt, väldigt varmt. Den här snabbvarianten gick hem hos de flesta av oss, men de hade varit ännu godare om de inte varit så flottiga (använd gärna en mindre mängd smör än den som står rekommenderad på paketet, då smakar de nog ännu bättre!)
 

I saw it on TV once

Lördag, volontärarbete, prat, beslut, tårar, promenad, te, läsning, tystnad. Jag insåg just att jag har aldrig känt mig så konstig i hela mitt liv. Ta hand om er. Fred ut.
 

En torsdag i huvudstaden

När vi vaknade strax innan sju i torsdags åt vi frukost på en segelbåt som låt intill vandrarhemmet - kaffe, te, frallor och annat gott serverades. Då vi var mätta och belåtna begav vi oss till Nobelmuséet där vi fick en föreläsning om Marie Curie och hennes arbete.
Marie Curie tilldelades nobelpriset i kemi år 1911 för sin upptäckt av grundämnena polonium och radium. Det sistnämnda elementet är inte alls nyttigt, men i brist på den vetskapen användes det flitigt inom dåtidens kroppsvårds- och kosmetikbranch.
I muséets tak hängde de hundratals nobelpristagare som under alla år tilldelats medaljer och pengar för sitt arbete. De snurrade på en lång bana, så att man kunde se dem en efter en där de rullade förbi allihop.
Efter utställningen agerade vi turister i vår egen huvudstad och tog de obligatoriska bilderna, bland andra tillsammans med en av vakterna som stod utanför slottet.
Efter en riktigt god lunch på Pizza Hut begav vi oss mot riksdagshuset (som var så otroligt vackert så jag vet inte vad) där vi bjöds på en rundvandring och en stund inne i kammaren där politikerna hade en frågestund.
När vi kommit ut i friskluften igen fanns det inte mycket tid kvar innan det var dags att åka tillbaka hem. På den korta tiden hann vi dock köpa lite godis och få en skymt av den svenske prinsen(!!), så det var inte alls tokigt.
 
Kort sagt var det här en otroligt rolig resa tillsammans med ett gäng otroligt fina människor. Skulle mer än gärna göra om den! Faktum är att jag och tanterna drömmer om en eventuell Stockholmsweekend - det skulle vara fantastiskt roligt om den blev av.

En onsdag i huvudstaden

Om man vill åka till Stockholm med klassen kan man hyra en buss med en tvättäkta busschaufför som får köra en hela vägen. Det gjorde vi, och det gjorde vi bra!
När vi var framme i gamla stan var det hög tid för lunch. Vi begav oss ut på äventyr bland fina kyrkor och andra vackra byggnader i jakt på mat. Mat, mat, mat.
Vi hittade ett världstrevligt ställe där de serverade alldeles lagom stark mat. Om ni springer runt hungriga i brist på lunchställen kan ni alltid ge Wokhouse en chans, alldeles för mycket god mat i förhållande till priset.
När vi var mätta och belåtna tog vi en promenad för att se vart vi egentligen hade hamnat. Någonstans bland alla monopol-gator, visade det sig.
 
Strax därpå var det dags för vår första sight-seeing, vi fick en rundtur på Dramaten. Vi fick se stora scenen, det enorma(!!) klädförrådet och ett flertal finfina rum.

Efter rundvandringen var det middagsdags. Vi var dock galet mätta efter lunchen (portionerna var inte att leka med) så vi bestämde oss för att leta upp något mysigt café i stället för en restaurang. Just som solen gick ned och det började bli aningen svalare än stekhett hittade vi ett gäng lediga platser på Wayne's. Helt okej.
 
Efter att ha blivit bjudna på teater blev vi dock hungriga i alla fall. Det slutade med att vi blev en liten skara som sökte oss till en underjordisk och nästan lite mystisk thairestaurang. Där jag åt de godaste veggovårrullarna någonsin (ett hallelujah-moment, så att säga).

Sedan var det kväll, mörkt och långt ifrån tjugo plusgrader. Då gick vi tillbaka till vandrarhemmet där vi satt uppe ett tag och pratade, sådant hör ju till klassresor.
 

Paradise, everytime she closed her eyes

Hej på er underbaringar! Jag vill be om ursäkt för min uteblivna uppdatering, jag och mina fina har haft fullt upp med att springa runt som rena rama turisterna i Sveriges vackra huvudstad. Alla foton förs över i skrivande stund, så jag har tyvärr inget att visa er ännu. Men jag lovar er en bildbomb efter rättvändning och sortering!

I väntan på att överföringen ska avslutas sitter jag och äter en alldeles för god mascarponeglass med skogsbär och pecannötter medan jag tänker på livet, de senaste 378 dagarna och undrar hur allt kan ha blivit som det faktiskt blev. Överraskningar, fina dagar, besvikelser och mer därtill. Jag kommer aldrig att bli klok på hur det fungerar

Tisdagen den tjugonde mars

Hej finingar, hoppas att ni har haft en strålande tisdag!
Själv har jag hunnit med både det ena och det andra; på vägen hem från min goda vän tandläkaren idag såg  jag en tvättäkta schlagerentusiast, tre små fashionistas och en snubbe på andra sidan gatan som bar mina drömmars jeansskjorta. Mer än så hann jag inte lägga märke till förrän jag cyklade in en metallställning som uppenbarats framför mig. Detta oväntade möte gjorde mig till händelsernas centrum - nyfikna blickar vändes åt mitt håll, de prutande kunderna på torget tystnade och ett fåtal försökte med all säkerhet kväva sina skratt. Nej, hörni, jag har aldrig varit speciellt graciös.
 
Source / 1

Smällar och oreda är dock inte det enda som drabbat mig idag, jag hade en kalasbra eftermiddag tillsammans med min fina pappa. Vi klättrade, åt alldeles för mycket mat och pratade en del om sådant som är viktigt (inte mitt metallställningstrauma, dock). Det var välbehövligt. Jag har väldans tur som fått en sådan farsgubbe.

Pasta con pesto

Många av er vet att jag är väldans förtjust i pastarätter. Strax efter att jag vaknat bestämde jag mig för att fixa en omgång pestopasta med oliver och soltorkade tomater.

Jag använder i princip aldrig recept då jag lagar mat, men om fallet varit annorlunda hade det nog sett ut så här:

Pestopasta
En portion pasta av valfri sort
Tio till femton svarta oliver
Tre soltorkade tomater
En klick basilikapesto (alternativet är att du gör din egen - hacka en kruka basilika och blanda med en halv-en deciliter olivolja, krydda om du vill)
75g fetaost

Börja med att koka pastan. Medan den puttrar i kastrullen bryter du bitar av fetaosten och skär de soltorkade tomaterna i tuggvänliga bitar.
Häll sedan av pastavattnet och fyll en skål med den varma pastan. Blanda i din pesto och övriga ingredienser.

Snabbt, gott och barnsligt enkelt!

I know, I'm no superman

Idag har jag avundats min syster som redan fått ett flertal söta fräknar, njutit av det otroligt varma vårvädret och glatts åt att ännu fler snödroppar vågat sig ovan jord. Nu väntar ungefär etthundra mattetal och fem oskrivna engelskauppgifter på mig. Jag ska se till att få gjort så mycket som möjligt under de närmsta timmarna, sedan ska jag unna mig en kopp te och några sidor ur Water for Elephants.

Onsdagen den fjortonde mars

Pluggar matte, dricker cappuccino och drömmer om ett par Doktor Martens medan jag lyssnar med ett halvt öra på ett par TV-amerikanare som pratar om längtan.
(Och så har jag läst igenom era trevliga kommentarer. Tack så jättemycket, fina ni! Hoppas att ni stannar.)
 

Invigning

Idag har vädret varit alldeles förträffligt fint - jag och systra mi kunde gå hem från gymmet iklädda shorts, t-shirt och varsin vårjacka utan att frysa det minsta! Det var till och med så pass varmt att vi bestämde oss för att äta lunch i vårt uterum. Där spenderade vi sedan en timme, jag, Alice och mamma. Vi pratade lite om olika sorters filmer, tankar och sådant som hör livet till. Riktigt fint och välbehövligt.
 
 

Storasystrar och snödroppar

Granntjejen och hennes jämnåriga kompis följde med mig på hundpromenad för en liten stund sedan. Bäst vi gick där i vårsolen utbrast Matilda att det kändes som att jag var deras storasyster. Det kändes ju lite fint, faktiskt. Annat som är fint är alla vita snödroppar som börjat titta upp lite här och var i trädgården. Vårtecken ♥
 

Sådant man gör

Åh, ni ska tro att det blev en fin kväll! Vi pratade, skrattade, åt mycket godis, dansade till tillräckligt vilda låtar, förevigade ögonblick och bar peruk.
Annars? Jag kanske lugnar ned mig på kamerafronten och nöjer mig med en EOS 60D.
Mer? Du är du och ingen annan, se till att vara rädd om dig!

Glitter och tusen parenteser

Idag har jag jobbat i fem timmar och gymmat (hör och häpna). Låt gå för att jag inte är speciellt vältränad, men när jag sträckte mig under avslappningsövningarna i skolan kände jag att det nog kunde vara bra att ta tag i motionerandet, haha... Annars? Mina ögonlock är tunga av alldeles för mycket glitter (som visst var ämnat för alla kroppsdelar utom ögonen) och mitt hår stinker av glitterspray (glittret valde dock att stanna i sprayflaskan. Jag får nöja mig med lukten) - det är dags för mellokväll med klassen, tema glitter. Inte så oväntat kanske, haha. Vad gör ni ikväll?

Koefficienter, kvadratkomplettering och cappuccino

Nästa vecka är det dags för matteprov. Jag börjar förbereda mig redan nu, i sällskap av Daniel Adams Ray och en kopp cappuccino. Ska det vara så ska det vara bra.
 
 

Pour me a heavy dose of atmoshphere and don't mind the lack of vocables

 

Tisdagssemlor

Jag och resten av familjen har svårt för att hålla våra semmelbegär i schack - vi har redan hunnit tjuvstarta med både en och två semlor tidigare denna månad, så det är klart att vi inte kan låta bli att fira semmeldagen med sådana små bakelser (gottegrisar som vi är, haha). Har ni hunnit med någon semla idag, eller har ni avstått?

Frågor och svar

Hej på er! Elva fina små frågor lyckades ni samla ihop igår. Jag tänkte att jag ska se till att besvara dem nu, det är ju ingen idé att dra ut på det hela!

När blev du fotointresserad?
Jag har alltid tyckt att det har varit roligt med bild, form, färg och ljus och upptäckte tidigt att fotografering var en förträffligt trevlig sysselsättning.
Då jag gick på lågstadiet brukade jag familjens lilla digitalkamera flitigtoch sprang omkring och fotade stilleben inomhus. När jag fyllde elva år fick jag min första digitalkamera; en liten Nikon som jag inte minns namnet på. Ett par år senare hade jag samlat ihop så pass mycket pengar att jag kunde köpa mig en kompakt systemkamera av märket Canon. Upplevde att det var en toppenkamera, så det dröjde inte länge innan jag uppgraderade mig till en systemkamera i form av en Canon EOS 1000D. För tillfället drömmer jag om en EOS 7D.

Vilken är din favoriträtt?
Jag äter det mesta, men allt som inkluderar pasta är toppen; pastasåser, pastasallader, lasagne, cannelloni och så vidare. Ni kan ju bara gissa vad jag åt massor av under vår resa till Italien...
 

Har du något husdjur?
I vårat hus tassar det omkring en liten katt som heter Jasmine och två små yrvädersflickor till blandrashundar (shih-tzu/pudel och shih-tzu/pudel/bichón frisé) som vi döpt till Lillan och Esther.
 

Favorit av djuren i skogen eller på savannen?
Rävar och lejon är nog mina favoriter. De förstnämnda ser man till då och då när familjen är uppe och hälsar på släkten i norrlands djupa skogar (en och annan älg och tiotusen renar brukar man också träffa på).

Favoritdjur?
Katter är riktigt fina djur. Jag kommer nog att skaffa både en och två stycken då jag flyttar hemifrån.

Favoritfärg?
Jordnära färger och pastelliga nyanser av alla de färger är väldigt trevliga. Fast neonfärgat kan ju också vara spexigt. Jag har egentligen ingen favoritfärg.

Favoritlåt?
För tillfället lyssnar jag mycket på Coldplays senaste album, det är alldeles otroligt bra! Vilken låt som är bäst kan jag dock inte bestämma mig för; Coldplay är ju Coldplay, har de någonsin gjort någonting dåligt?

Favoritgosedjur?
Kanhända att det är en nalle som jag fick när familjens kompisar varit i Amerika, den är ljusbrun med en blommig liten rosett knuten runt halsen. Sorgligt nog så ligger han inne på vinden med sina kompisar nu för tiden (de får dock komma ut och leka när småkusinerna är på besök).

Varför pratar du skit om mig? jag kommer och helsar på dig mig med min smorknif, ta det lugnt.
Haha, vad trevligt att du har hittat hit, Emil!
(Ni kan ta det lugnt allihopa, det är ett gammalt internskämt).

Vilket är det finaste ordet du vet?
Jag tycker att bitterljuv är ett för himla trevligt ord, det bästa av allt är att det låter minst lika bra på engelska!

Hur skulle din perfekta dag se ut?
Den skulle börja tidigt då jag vaknar utvilad och taggad på livet. Sedan ger jag mig ut och fotar någonting sagolikt och extraordinärt vackert (just vad det är vet jag inte, men nog är det fint alltid) medan solen går upp. När dagen börjat på riktigt kanske jag äter brunch med fina vänner. Sedan tar vi nog en tur till vackra Göteborg där vi äter iskall glass under sommarsolen (det är förstås sommar, eftersom att jag längtar riktigt mycket efter ljus och värme) innan vi tar spårvagn och färja ut till en av öarna utanför stan. Där ska vi förstås bada, skrämmas av krabbor och tång (haha, så fåniga är vi faktiskt, några av oss) och dricka massor av läsk. På kvällen skulle vi ha världens filmkväll då vi skulle se underbara filmer och äta massor av onyttigheter.
 

Vad drömde du om när du var liten?
Jag ville mer än gärna bli en prinsessa i ett land långt långt borta, där jag skulle bo med min prins som skulle rädda mig från drakar och banditer, haha. Jag skulle förstås ha vackert hår som nådde ned till marken och en garderob fylld med vackra klänningar.

Vad önskar du mest?
Att min familj och mina vänner ska få ha det bra och att jag ska ta mig igenom gymnasiet med finfina betyg.

Vad är det roligaste du har upplevt?
Hm... Det skulle kunna vara avslutningsbalen i nian. Det var riktigt roligt och man fick en så skön känsla som var svår att sätta fingret på; tänk att man faktiskt avslutat grundskolan... Redan!?

Vad vill du göra innan du dör?
Vilken rolig fråga! Jag skulle vilja ägna ett par år åt att resa mycket. Jag vill uppleva Paris ännu en gång, se alla spännande byggnader i Barcelona, snorkla och se det färgglada Barriärrecet och så vidare. Världen är en vacker plats som är värd att utforska.

Drömresa?
Efter att ha rest till Thailand har jag förälskat mig i landet, haha. Det är en fantastisk nation med spännande mat, värme och en helt annan puls än den svenska. Dit kulle jag inte ha något emot att resa igen!

Frågestund

Hej på er finingar! Av era kommentarer att döma var det ingen som avfärdade frågestundsidén, den var snarare uppmuntrad vilket känns väldigt roligt!
Så, vad vill ni veta? Drömmar? Rädslor? Pinsamheter? Fråga på bara så ska jag se till att besvara era frågor här i dagarna. Ha det vackert tills dess, ta hand om er! ♥
 

Prôvidore

Mamma och syster yster bestämde sig för att ta en dag i Göteborg. Jag valde att stanna hemma för att kurera mig lite eftersom att min envetna förkylning äntligen har börjat ge med sig. Det hela visade sig vara ett bra beslut, eftersom att vår fina pappa kom på att vi tre som stannade på hemmaplan skulle gå och ta en lunch på Prôvidore - en jättemysig restaurang med sjöutsikt. För min och lillebrors del blev det en supergod fläskfilé med äppel- och potatisgrating medan pappa tog en dillpestobakad kummel. Supergott!
 
Efter lunchen tog jag och lillebror en promenad vid sjön. Vi tittade på sjöfåglar och pratade om allt som hör livet till, riktigt fint.

Tack vare de senaste dagarnas uppmärksamhet har ni blivit ännu fler som bestämt er för att titta in här då och då, något jag verkligen tycker känns jätteroligt! Jag har funderat på om det kanske är någonting ni undrar eller vill veta, så jag överväger att ha en liten frågestund här på bloggen. Vad tror ni om det; intressant eller tråkigt?

Ha det vackert! ♥

Smoothie

Hej på er, hoppas att denna torsdag har börjat riktigt bra!
Jag inledde min med en riktigt mysig frukost med familjen innan jag förflyttade mig till soffan med en iskall smoothie. Här tänker jag sitta och opponera på ett arbete och kanske räkna ett mattetal eller två innan jag ska fortsätta njuta av lovet. Hoppas att ni får en jättefin fortsättning på dagen och att ni får gjort allt det ni vill hinna med!
 

Och återigen; stort tack för era kommentarer, jag blir så glad så glad! Och så vill jag tacka Olivia, som agerat min personliga detektiv och berättat att jag hamnat på blogg.se's förstasida - plötsligt händer det, och då känns det ju faktiskt väldigt roligt!

Let's get lost, find beauty in simplicity, enjoy the little things, try to forget reality

För ungefär en timme sedan hade jag en vit vägg. Nu har jag en vit vägg med två små fåglar och femton ord som jag tuschade dit för att fördriva tiden.
Hoppas att ni har haft en underbar lördag och att den blir ännu bättre nu framåt kvällen! Jag ska spendera min tillsammans med ett gäng finfina tjejer och ett par burkar nutella; det är dags för tanthäng.
UPDATE 00:25
Jag fick en del frågor om vad jag skrev och hur jag målade på väggen, och det är ju ingen mening med att hemlighålla sådant! Jag utgick från en bild på en svala då jag skissade upp fågelkropparna med blyerts, innan jag fyllde i dem med tusch. Texten (let's get lost, find beauty in simplicity, enjoy the little things, try to forget reality) är en blandning av några fina citat jag hittade på weheartit. Överväger dock att måla över den igen och nöja mig med mina små fåglar. Dels på grund av att typsnittet blev lite väl snirkligt (jag har så mycket snirkel i mitt rum redan, haha), men mestadels för att man inte ser den om man står upprätt eftersom att hela skapelsen är olägligt placerad under mina två fotolister, hehe!
För att fåglarna ska kunna stanna kvar måste de fixeras. Det ska jag göra i morgon, då jag inte är i rummet - man vill ju inte bli snurrig.

So many things to throw on the ground

God morgon finingar! (Eller eftermiddag. Det beror på hur petig man är, haha.)
Jag vill be om ursäkt för min uteblivna uppdatering igår, jag hade huvudet fullt, minst sagt. Sedan vill jag tacka er för att ni har tittat in i alla fall!
 

Efter elva timmars välbehövlig sömn har jag nu ätit sportlovets första frukost tillsammans med min lillebror. Det blev ett par koppar te och annat gott till ljudet av The Lonely Islands låtar (jag måste få erkänna att de är ganska fyndiga). Snart ska vi gå och köpa några kilo hundmat, sedan får vi se vad som händer. Ha det vackert!

Studytime

Hej alla fina, hoppas att ni har haft en underbar start på veckan såhär långt! Jag har inlett min med pannkaksätning plus blomtittning och ska nu fortsätta med lite skolarbete. Våra tidsoptimistiska lärare har gett oss elever i uppdrag att skriva en natur- och samhällsvetenskaplig rapport på fem sidor som ska vara inlämnad på torsdag. Det finns så mycket att skriva om energiomvandlingar att jag knappt vet vart jag ska börja, haha. Jag antar att det bara är att ta sig i kragen och sätta igång!
 

Jag hoppas att ni får en jättefin kväll! Har ni brist på något att göra kan ni alltid läsa en mysig bok, dricka te eller kanske ringa någon ni inte pratat med på ett tag.

Fred ut.

There are always excuses

Min lillasyster hade bestämt sig för att lyxa till tisdagsmellanmålet en aning, och lyckades med råge då hon kom fram till att hon skulle göra en omgång amerikanska pannkakor. Tack gode Gud för vardagslyx!

Nu, efter pannkaksätning, blomköp och tandläkarbesök, ska jag återgå till mitt rapportförfattande. Hoppas att ni får en fantastisk eftermiddag, ta hand om er!

Fredagkväll

Världens bästa Remember Ally spelade igår kväll. De var underhållande som bara den och fick verkligen med sig publiken under sitt framträdande, underbart! Fika, prat och ett knasigt skype-samtal hanns också med innan jag höll på att gå åt av trötthet.
 

Morgonsol och fågelsång

God morgon allihopa! Vet ni vad? Medan jag gick och frös på vägen till skolan hade solen hunnit gå upp. Som om inte solljuset var nog hörde jag hur vårfåglarna hade börjat sjunga också; isfläckarna, snöhögarna och dagens femton minusgrader till trots. Vad tror vi om detta, vårtecken redan den tredje februari?

Hoppas att ni lyckas fånga dagen och gör det bästa ni kan av den, för det ska jag göra.

Ta hand om er!

Måndag

Hej på er! Hoppas att dagen har varit allt vad ni hoppats på, om inte annat har ni ju möjligheten att försöka vända på det hela nu! Min var alldeles tillräckligt bra; jag har räknat, skrattat, dansat, fortsatt vara kär, redigerat foton och gått hem medan solen gått ned. Nu ska plocka ner en stor kopp från hyllan, fylla den med hederligt Earl Gray-te och sätta igång med svenskaarbetet som ska vara färdigskrivet och inlämnat om tjugotre timmar. Ha det vackert!
 

Skuggor på bloggen

Som så många andra bloggare har jag skuggor på min blogg. Det enda du behöver göra för att åstadkomma en sådan effekt är att klistra in en enkel kod i din stilmall. I det här inlägget tänker jag berätta hur du ska gå till väga. Notera att webbläsaren Internet Explorer inte stöder denna effekt.

Som ni kan se har jag skuggor kring min wrapper. Vart du väljer att placera dina är helt och hållet upp till dig.
 

Koden du ska använda dig av ser ut på detta vis.

-webkit-box-shadow: 0px 0px 25px #000;
-moz-box-shadow: 0px 0px 25px #000;
box-shadow: 0px 0px 25px "000;
clear:none;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 25px #000000;
-moz-box-shadow: 0px 0px 25px #000000;
box-shadow: 0px 0px 25px "000000;
clear:none;

•   #000000; är färgkoden som bestämmer vilken färg skuggorna ska ha. Eftersom att min bakgrund är väldigt mörk har jag valt att använda mig av färgen svart.
Om ni inte har Photoshop eller ett annat program med en palett som visar färgkoden kan ni använda er av den här onlinetjänsten.

•   Pixelvärdet 25px avgör hur stor utbredning skuggorna ska ha. Stora värden resulterar i en stor utbredning och ett små värden i mindre.

Nu till vart någonstans koden ska klistras in. Gå till din stilmall.
Om ni, som jag, vill ha skuggor kring wrappern letar ni upp stycket som heter #wrapper { och klistrar in koden i raden under.
Koden fungerar givetvis för #side { (meny) och så vidare. Vart man vill ha skuggor är en smaksak. 

Förhandsgranska och se om du är nöjd med resultatet. Om inte är det bara att experimentera med färgkoder och pixelvärden.

Glöm inte att spara!

Tell me a story, will you?

Åh, ni ska bara veta vad jag har hittat! Häromdagen fick jag syn på en tunn, guldig liten bok som stod lutad mot väggen. Jag slog upp en sida, och insåg att boken är fylld med korta sagor och vackra illustrationer. Hur trevligt är det inte at hitta någonting fint att vila blicken på?

Annars? Jag har nyss vaknat och ska bege mig ner till köket för att laga lite frukost. Eller lunch. Brunch.

Hoppas att eran söndag har börjat utomordentligt bra, ta hand om er!

Tanthäng

Hej på er! Hoppas att eran lördag var riktigt riktigt fin, för det var min. Den ägnades åt shopping och premiärbeställning av kaffe från nyöppnade Starbucks tillsammans med fyra fina tjejer. En bio hann vi också med. The Descendants hette den klart sevärda och högst bitterljuva filmen, som handlar om en man vars tillvaro ställs på ända då hans fru hamnar i koma och han på egen hand tvingas ta hand om deras två döttrar.

Marshmallows

Vad tror ni om detta? I går, i min jakt på någonting att äta, kom jag över en påse marshmallows och kunde inte låta bli att unna mig en kopp varm choklad i dag när jag kom hem från skolan. Jag vet inte hur länge sedan det var jag drack det här, jag som bara dricker te nu för tiden, haha.
Hur är det med er, vilken varm dryck tycker ni bäst om?
 
Ta hand om er!

Vintern kom till slut

Visst fick vi vänta ett tag, men till slut trillade det ned några snöflingor. Det tunna snölagret har legat kvar i flera dagar. Tilläggas ska dock att det omvandlats till en förrädisk matta av is, gissa vem som höll på att trilla flera gånger i morse på väg till skolan?
 

Småsaker

Hej på er, hoppas att ni hade en fin dag!
Min bestod av ett långt kemiprov, ett påbörjat SO-arbete och lite mer kemi. Jag ska ta och bekanta mig lite mer med det där arbetet nu hade jag tänkt mig. Med vackra Veronica Maggios låtar på repeat, min stora kopp med te och de chokladmuffins som står i ugnen för tillfället kan det här bli en riktigt mysig pluggstund.
Hoppas att ni får gjort allt vad ni vill hinna med idag, ha det vackert!

Gammal projektbild från HT-10.

Update: Jag har ätit årets första semla.

la nieve, ¿sabes?

Bredvid min säng finns ett fönster. När jag tittade ut genom det i morse möttes jag av synen av miljontals små vita flingor som singlade ned och lade sig som ett vitt täcke över marken. Jag och systra mi tog tillfället i akt och tassade ut i snön med kameran för att kunna ta en omgång vinterbilder. Vi fick ju aldrig chansen i vintras på grund av den eländiga västkustvintern, haha!
Nu blir det till att sätta igång med pluggandet, klass NA1B är så gott som överbelamrade med prov och inlämningar för tillfället.

Hoppas att ni får en fantastiskt fin lördag!
 

RSS 2.0