När du lyssnar sover du

Trots förkylningen som vägrade lämna mig hade jag världens finaste lördag. Sömn på favoritplatsen och pizzamiddag klockan tio, efter att ha sett Life of Pi i en fullsatt biosalong och ett flertal utställningar i ekande tomma salar på konstmuseumet, där hundraåriga oljemålningar och ny keramik utgjorde en himla intressant blandning.
 

Om lyckorus och sånt

Det enda som hördes var ljudet av tangenterna som trycktes ned en efter en, där jag satt på sängen och fyllde blanka ark med ord om sådant jag vill minnas; det fina i livet och sådant som gjort så himla ont, men som inte får glömmas bort, utgörs nu av svart text i lådan fylld med sådant som inte ryms någon annan stans.

Puls

Om fyrtiotre timmar börjar skolan igen och jag vill helst inte gå dit. Tycker nämligen att det är så himla fint att vara ledig eftersom man inte lider av tidsbrist under lov.
 

Charmören

Efter frukosten hittade vi ett paket choklad i ett skåp och bestämde oss för att göra som morfar och tillaga bananer med choklad i ugn. Då min nykäre morfar skulle få mormor på fall bjöd han hem henne på middag, och serverade bananer med choklad i ugn till efterrätt. Han fick henne till slut, trots att hon inte tycker om bananer.
 

Året tvåtusentolv

Under de första månaderna fattade jag en del svåra men bra beslut medan jag lade för mycket tid på skolan. Grät, tröstades och tröstade då det behövdes, men mådde lyckligtvis bra ändå tack vare fina vänner och sena kvällar. Läste även engelska kärlekshistorier, beställde första kaffet från Starbucks och såg The Descendants på bio.
 
Någonstans mellan vår och sommar dansade vi i skolan och jag flyttade en pastellgrön skrivmaskin från vinden till mitt rum. Diskuterade tro och andra viktiga ting med vänner, var på tjejkvällar och trängdes med folk i min källare framför filmer som Mr. Nobody och Sjätte Sinnet. Fick besök från norrland och konfirmerade min syster.
 
 
Den fjortonde juni gick vi på sommarlov och det firade vi med grillkväll hemma hos mig. Resten av juni ägnades åt sconesbakande med ett gäng snygga, ett för stort antal sömnlösa nätter i fint sällskap, filmkvällar, jordgubbsätande, stadsfarande, födelsedagsfirande och annat som hör sommarlov till. Och så blev jag kär, mitt i allt.
 
 
Juli månad reste jag till norrland, där jag träffade de jag saknat och utforskade förfallna hus. Lärde mig även hur man begraver ett piano på rätt sätt och så badades det i sjön trots att vattnet var iskallt. Strax innan juli övergick i augusti var jag på ett församlingsläger där jag sov i militärtält med vänner, åt mycket glass och slutade tvivla.
 
 
I augusti kom jag hem igen och sov en natt på mitt altangolv tillsammans med Kasper, vilket var det värsta någonsin eftersom det var både kallt och obekvämt. Natten i sig var ändå himla fin eftersom vi bestämde oss för att vara tillsammans på riktigt. De sista dygnen innan andra gymnasieåret började gick jag på spelningar med vänner, konstutställningar med mamma och caféer med fina. Fortsatte se på film (bland andra Finding Neverland) i fint sällskap och försökte dygna men gav upp nästan direkt.
 
 
I september hade skolan börjat på riktigt; fick plötsligt så himla mycket att göra och bibliotekspluggade nästan varje dag. Pappa impulsköpte en blå flakmoppe som fortfarande står i vår trädgård och jag började lyssna på fint av Radical Face och Marble Sounds. Tror även att det var då jag föll handlöst för Bon Ivers vackra låtar.
 
 
Jag fyllde sjutton år i oktober och Olivia likaså. Var på mysigaste tjejkvällen hos Jessica, skrev mitt livs bästa projektrapport, gick på konstutställning i ett tegelslott och promenerade i Alingsås. Skrev dessutom slutprov i fysik och firade slutet med fina vänner på bio, där vi såg Taken 2 innan vi åkte hem och drack te i kyrkan.
 
 
I november firade vi Hanna och var nära att drunkna i regn. Kokade äppel- och kanelkräm, läste The No. 1 Ladies' Detective Agency och gick på konstutställning igen.
 
 
Årets sista månad avslutade klassen den hatälskade fysikkursen, glöggmyste flera gånger och såg luciatåg. Reste återigen till norrland för att fira jul i trettio minusgrader med världens finaste släkt. Kom hem en vecka senare och tillagade en trerätters nyårsmiddag tillsammans med Frida och Olivia och inveg det nya året i bästa sällskapet.
 
Åh, skulle kunna skriva sida efter sida om det gångna året. Om känslor, avsked, resor, tankar, allt, men det skulle bli så förfärligt långt att jag lämnar det såhär.

new year's eve

 
 
"Tycker ändå att det passar med regn såhär på nyårsafton," sa Frida till mig, medan vi alla stod med magnumfyllda champagneglas i händerna och blickade upp mot årets finaste himmel. "Det har ju regnat och varit mörkt mest hela året, men så fanns det ju stunder som liksom lyste upp tillvaron som fyrverkerier."

Love always, Charlie

I en julklapp från mina föräldrar fanns denna bok, som består av en samling brev vilka är skrivna av Charlie med hjärtesorg och fina tankar. Bland det finare jag läst.
 

Norrländsk magi och ingenting särskilt

Spenderade dagar och stjärnklara nätter i mitt vackraste norrland. Jag har läst böcker, sovit länge, träffat dem jag ser allt för sällan och mår liksom så himla bra nu. Bäst.
 

Waiting forever for anything

Urladdningen efter de senaste hektiska skolveckorna gav sig till känna någon gång mellan tio och tolv och tröttheten tog överhanden för ett ögonblick. Eftersom julafton dessutom infaller om mindre än fyra dagar och jag ska spendera tid med mina nära och kära tänker jag lämna er för en stund, för att hämta nya krafter och hinna andas.
Kom ihåg att ni är fantastiska, så hörs vi alldeles, alldeles snart.
 

Tjugotvå

Under onsdagskvällen var mitt hus fyllt med fina vänner och hela hallgolvet med deras skor. Mellan åtta och ett drack vi glögg, åt pepparkakor och ischoklad som Frida gjort, trängdes kring vardagsrumsbordet så att alla skulle få plats, lekte julklappsleken och varvade Frank Sinatra plus Michael Bublé med Snook och det var himla fint.
 

Flyger mer på känsla

Från en decemberonsdag då vi avslutade vår tredje gymnasietermin, avtackade en favoritlärare som tar ledigt efter jul, lagade tio portioner risgrynsgröt och drack glögg.

Forgather

Pepparkakor, fyra sorters glögg, julmusik och halva grannskapet på besök, mest för att hinna prata och få till rätta julkänslan innan den tjugofjärde. Himla fint faktiskt.

Söndag

Himlen är blekgrå, och under den ligger nyplogade gator tomma. Jag stannar kvar i sängen och bara andas innan jag äter frukost med min familj, låter Kodalines vackra spelas i bakgrunden medan jag fyller blanka sidor med fysikaliska formler och längtar så smått till kvällen, för då kommer Kasper och halva kvarteret på besök. Fint.
 

Lättnad

 
Skrattar så jag får ont, överväldigas av bästa lättnadskänslan efter att ha lämnat in ett så himla tidskrävande arbete om Europeiska Unionen, hittar bästa bandet som gör så bra ting att hjärtat nog slår ett extra slag då man lyssnar på dem, längtar till kvällen som ska spenderas i så himla fint sällskap och trivs rätt bra med att bara finnas.

Skoltorsdag

Idag är det torsdag, mörkt och elva grader kallt. Vi har sett skolans fina luciatåg, skrivit samhälls och pratat med Karro som befinner sig på andra sidan jorden, ungefär.

08.47

 
Skriver om Europeiska Unionen, Niels Bohr och hans atommodell, Marie Curie och radioaktivitet, densitet, specifik värmekapacitet och halveringstid och börjar nästan tro att jag kommer drunkna i läxor. Överlever tack vare fina människor, ensamfika med te och tanken på att vi har jullov om åtta dagar - längtar så att det gör ont, ja.

Fredag lördag söndag slut

Promenerar under kala trädkronor, pratar med hon som bor flera hundra mil ifrån mig, övningskör på trådsmala vägar, fotograferar min syster som är så himla vacker, letar julklappar i staden, pussar på finaste killen och dör liksom kärleksdöden medan jag skjuter på allt som har med skolan att göra och vet att jag kommer ångra mig.
 

Händerna mot himlen

Under eftermiddagen frös jag så att jag huttrade medan jag bevittnade enstaka snöflingors fall över vackra människor, som såg solen gå ner bakom en frusen horisont. Nu ska jag träffa Kasper för att överraska en så himla bra tjej med oväntat besök, eftersom det känns som ett ganska fantastiskt fredagsavslut.
 

Drömmen

 
Vaknar utvilad mellan åtta och nio till ett decembervackert vinterlandskap med nysnö och blek skorstensrök, som avtecknar sig så tydligt mot de grå höstfläckar som finns kvar. Dricker te och äter lussekatt till frukost till ljudet av sjugande vinterfåglar som vägrat flyga söderut. Vinterkänsla.

etthundrasextiotvå sekunder

 
Dricker grönt mangote ur bästa koppen och är nära på att sätta det i halsen då jag slås av tanken på att jag just genomfört min allra sista fysiklaboration. Det är över nu.

Små lyckorus

 
Då man får vakna intill medan snön faller utanför, då fysiken inte längre känns ständigt komplex, då orosmoln skingras och livet för en stund känns nästintill perfekt.

den som faller handlöst slår sig illa

Vaknar till snöfall, får en uppmuntrande kommentar av en främling på jobbet, lagar middag med min syster, dricker äppelte och skriver vackra, vackra ord på engelska.

"Du vet väl om att Du gör ett himla bra jobb?" frågade han, innan han gick ut i decemberkylan. "Jag antar att ni inte får höra det så ofta, men det gör ni ju faktiskt!"
 

darling, won't you ease my worried mind

Första snön har fallit och vi har ätit lussekatter från Dahls i randig papperspåse, letat julklappar till våra kära, pussats och druckit kaffe i väntan på försenade tåg och promenerat bland spårvagnar och kalla novembervindar. Nu ska jag dricka te och skriva en artikel på engelska, som ska lämnas in i morgon. Livet är fint och ni likaså.
 

Tisdagsregn

Tisdagsregn föll från en aldrig så vit himmel medan jag promenerade över spegelblanka gator i Alingsås, och jag insåg att jag - trots novemberkylan och det ständigt fallande regnet - inte kan undgå att tycka att det är så märkligt vackert med nakna trädkronor och himmel i gråskala. 
 

extraordinary people

I det bleka skenet från min lillebrors sänglampa drack vi äppelte, åt knäckebröd med philadelphia och pratade om världsliga ting. Tycker om honom så himla mycket.
 

då vi firade hanna

Bästa Hanna som fyllde sjutton år i måndags, då det regnade och var novemberkallt, ville fira sin födelsedag med oss, så det gjordes ikväll. Fint!


Vi åt pizza såsom hawaii och kebab, vilket förstås var förträffligt.
 
Agnes och Niklas var där.

 
Och Olivia, som hade finaste skjortan med strass!

 
Någon gång strax efter middagen åt vi efterrätt och bästa priset i form av en kram gick till den som dekorerade sin glass finast.

 
Hannas grund till höger och Johans verk till vänster. Kreativt.

 
Födelsedagsbarnet dekorerade med extra mycket marshmallows, och det gjorde hon bra.

 
Valeria var också där. Hon bar snyggaste toppen med nitar och volanger!

 
Efter att ha ätit ungefär hur mycket som helst öppnades det presenter i mörkret. Kort, rim, barbapapaprylar och ätbart.

 
Sedan blev det musikquiz och charader och dans och hela havet stormar och vi skrattade så himla mycket.

 
Så himla fin kväll (tack och grattis igen, Hanna)!

Och världen håller andan

Lyssnar på bästa Kent som framkallar ljuva sommarminnen från varma dagar, medan jag blickar ut över novembervärlden som ligger tyst och stilla i mörkret utanför mitt sovrumsfönster. Alldeles snart ska jag träffa finaste killen och bara vara, och det kommer att bli så himla bra eftersom han är det.

Äppel- och kanelkräm

Kräm till dig och någon du tycker om
3 röda eller gula äpplen
2 deciliter vatten
3 matskedar strösocker
1 liten kanelstång
1 matsked potatismjöl

Börja med att koka upp vattnet tillsammans med strösockret och kanelstången i en kastrull. Skala och skär sedan äpplena i småbitar innan du lägger ned dem i kastrullen för att koka dem mjuka. Dra kastrullen från plattan och blanda potatismjöl med en matsked kallt vatten. Häll sedan potatismjölsblandningen i en jämn stråle ned i kastrullen medan du rör om. Ställ slutligen kastrullen på plattan igen och låt krämen koka upp en sista gång.

Om du tänker vänta med att servera krämen är det bra om du strör ett tunt lager strösocker över dess yta, för att förhindra att en hinna bildas.
 

känner du lyckan genom sorgen?

Drunknar i tankar och många koppar te, läser en stund och ägnar ett par timmar åt serien jag förälskat mig lätt i eftersom det är väldigt fint att inte göra något särskilt.
 

Under stjärnor bakom moln

 
Från en lördagkväll i staden, då vi promenerade bland bilar och gatlyktor längs Avenyn.

 
Vi besökte konsthallen på Götaplatsen, där Jonas Dahlberg ställde ut sju filmer, och trots att utställningen var svår och modernistisk var den så väldigt intressant.

 
När vi kom ut igen skiftade himlen i violett och marinblått, och vi tog oss upp för konstmuseets alla trappsteg för att se folket promenera omkring nedanför.


Efter ett ögonblick eller två gick vi ned igen och började promenera mot Viktoriagatan, eftersom att vi hört att det skulle finnas världsmysiga restauranger där. 

 
Slutligen bestämde vi oss för att äta hemma i stället, och lämnade Göteborg för att äta på New York, vilket förstås var himla angenämt.

Still alive for you, love

T'änker trötta morgontankar, dricker kaffe med pappa och äter pepparkaksfrukost till bästa Perth av Bon Iver,
 

Oh, the joy of taking a test

Äter hallon och dricker te till fint av Justin Vernon medan jag går nästintill förlorad bland derivator och olikheter. Imorgon har vi halvkursprov i matematik, och det känns så himla fint, för då provet är skrivet - och man inte kan göra något åt det hela - är vi befriade från sena kvällar vid skrivbordet för ett ögonblick eller två. Åh.
 

Hjärtsnörp

Då Frida säger att framtiden är ljus trots skolans brutna löften om ämnesfördjupningar, då pojkvännen pussar en på pannan och säger att man är så himla fin, då småkusinerna tycker om en, då ett stort arbete är avslutat och man kan andas ut, då man får vara med sin familj och bara tycka om dem, då hundarna kommer springandes till hallen när man kliver över tröskeln och då man får sakna och höra att man är saknad.
 

Eleventh

Lyssnar på gamla, långa låtar om heartbreak medan jag läser engelskt och dricker te i sängen, medan novemberregnet slår försiktigt mot fönsterrutorna. Alldeles snart ska vi ut i kylan för att promenera en stund, i ett försök att försöka ta vara på den lilla stund av ljuv söndag som finns kvar. Åh. Tiden går så fort nu, tycker ni inte?
 

somnar nollsju, vaknar igen på natten

Eftermiddagsfikar och har det fint med familjen medan solen sakta sjunker från en novembergrå sky, planerar kvällen med finaste killen och bara är, andas och njuter.
 

drink coffee and do stupid things faster

En sådan där torsdag som känns som en tisdag och man går i skolan alldeles för länge. Ägnade lunchen åt pluggfika med fint folk och hade fotolektion till fyra noll fem.
Alldeles strax ska jag promenera iväg till kyrkan för att tjejprata med fina gänget och fika lite till. Det känns så himla välbehövligt, då skolan har tagit så mycket energi.
 

Novembertisdag

Idag är det tisdag och jag vaknade till en frostbiten värld strax efter att solen gått upp. Satte mig vid fönstret och åt frukost bestående av mammas mirakel och russin-, kokos-, hasselnöts- och fiberhavregrynsgröt medan morgontrötta människor promenerade förbi på kall asfalt utanför. Fint, måste man få tycka.
 

Statement

De gånger då hjärtat känns lite tyngre än vanligt, och man försöker övervinna sin söndagsångest, är de gånger då stora koppar te och godnattpussar det bästa som finns.
 

you can't make your heart feel something it won't

Idag är det novemberfredag och jag har pratat, funderat och skrattat med två fina flickor på café, promenerat hem på kall asfalt, i det gula skenet från gatlyktor, och förälskat mig i I Can't Make You Love Me med bästa Bon Iver, vars låtar spelas mest hela tiden hemma hos mig nu för tiden. Livet är himla fint, som det är just nu.
 

Alice

Himlen var grå och regnet smattrade mot fönsterrutorna medan vi kokade te, kaffe och ordnade frukost på säng till lillasyster som fyller femton år idag. Hon är så bra.
 

vi vill ut i rymden, men stjärnorna finns här

Idag har vi promenerat hand i hand över spårvagnsrälsar i ett regnigt Göteborg, köpt skor till honom och Dr. Denim-jeans till mig, efter Kajsas varma rekommendation.
Nu ska jag dricka tidernas godaste te och läsa några sidor ur Norwegian Wood, innan det är dags att se Gudfadern II, vilket troligtvis kommer att bli himla fint.

Kom ihåg att ni är fantastiska!

little contemplations

 
Morgonen den första november var iskall mark täckt av frostbitna löv. Jag vaknade tidigt med trassligt hår och drack kaffe medan Bon Iver tilläts sjunga om allt fint.

Oktoberkväll

 
Någon gång mellan fyra och fem tog vi tåget mot Jessica, eftersom att vi var en liten men angenäm skara som skulle ha tjejmiddag hemma hos henne, vilket förstås var väldigt fint då vi hann med himla mycket prat, skratt och tacos hann vi med innan det var dags att åka hem igen. Strax efter tio stod vi med stickade vantar, chilinachos och minusgrader på världens kallaste asfaltsperrong, där vi skrev hemliga meddelanden i vit nattfrost, i väntan på tåget som skulle ta oss hem. Sådant här är himla bra.

Födelsedagsbarnet

Natten mellan den tjugoåttonde och den tjugonionde var natten då Olivia blev uppvaktad med noblesse och ett förtjusande rim, eftersom att hon fyllde sjutton år i staden och sådant är värt att firas! Hon är en sådan person man bara måste tycka om, ni vet; en sådan som är en sådär klok, rolig, snäll, smart och pålitlig. Himla bra!

Sabado

Idag åkte vi på konstutställning, pappa, mamma och jag. Den hölls i ljusa lokaler i ett litet tegelslott, som ligger uppe på en kulle intill världens finaste höstallé.
 
Gertie Larsson med röda läppar ställde ut massvis av välgjorda keramiska verk, som måste tagit år och dagar att tillverka med tanke på alla små, små detaljer.
Nils-Olof ställde ut en samling förstorade macro- och storstadsfoton, som var himla tjusiga. Fotografen hann jag aldrig prata med, och det var ju faktiskt ganska synd.
Gert Andersson ställde ut akryl- och akvarellmålningar. Vissa var så fina att man fick lite hjärtklappning, i synnerhet de som föreställde dimmiga morgonlandskap. Åh.
Efter ett par timmar begav vi oss ut på vägarna igen för att övningsköra (vilket inte var någon stor bedrift, måste jag erkänna), innan vi slutligen hamnade i staden, där vi gick på café och in på Weekday, där jag köpte en lite konstig men förfärligt mysig kappa. Kalas.
Nu ska jag dra på mig ytterkläderna och promenera iväg för att se Casino Royale. Det blir nog alla tiders det.

Fint

Ikväll tog vi tåget till Alingsås för att promenera bland ljussättningarna, som arrangeras där då sommar övergår i höst och det blir mörkt och kallt om kvällarna.
Det var så kyligt att det bildades rökiga moln i kvällsluften då man andades, men sällskapet var alla tiders och det fanns mycket att titta på, så det var överkomligt.
Efter att ha sett diverse upplysta träd, grisar och byggområden tyckte vi att det var dags för fika, och gick därför till Nygrens Café, som bestämt är ett nytt favoritcafé.
Nygrens är så bra eftersom att fikat är fint och inredningen likaså. Vi drack chailatte och cappuccino medan vi pratade om lite av varje, sittandes i kungliga soffor. 
Vi åt för även världens näst godaste morotskaka där. Den allra godaste gör tydligen Frida själv, så det har vi kommit överens om att hon ska få bevisa. Jag klagar inte.
Sedan tog vi tåget hem igen för att avsluta fredagen med Notting Hill i kyrkan, och det var förstås himla trevligt.

Simplicity

Dricker knallrosa hallonsmoothie och varvar läsning med serier såsom Torka aldrig tårar utan handskar och Breaking Bad. Nu har vi lov, och det är himla fint.

thursday

Idag slutade jag så väldigt tidigt att jag bestämde mig för att ta tåget in till bästa caféstaden för lite pluggfika, innan jag skulle träffa tandläkaren där för att laga rälsen.
Eftermiddagen inleddes så fint med cappuccino och mudcake på Café Viola. Anders gjorde mig sällskap för att prata om evolution och tro och presidentvalet och sånt.
När Anders gick hem satt jag ensam kvar och skrev ett par rader i min rapport om hållbar utveckling och införskaffade ett par jeans innan jag träffade tandis.
Strax efter tre tog jag tåget hem. Hann läsa ytterligare några sidor ur Norwegian Wood och smida promenadplaner innan jag kom hem till regnvåt asfalt och grå himmel.

Och hela världen står i brand

Idag var en sådan där dag, som till en början kändes tröstlös och grå. Johan föreslog därför att jag skulle försöka komma mig ut en stund, bara för att få lätta sinnet lite.
Efter skolan begav vi oss ut i kylan, Kasper och jag. Höger- och vänstersvängar ledde oss till en bänk där vi satt och filosoferade, sådär som man behöver göra ibland.
Då solen gick ned och graderna sjunkit bestämde vi oss för att fortsätta gå. På vägen träffade vi Olivia, som var ute och promenerade i sina gudomligt fina skor.
Strax innan klockan slog sex och himlen hade antagit samma färg som apelsinskal tyckte vi att det fick vara nog med motionerande, och promenerade därför hemåt igen.

I told you to be patient and I told you to be fine

Just nu är hösten så långt gången att det ser ut som att världen står i brand, trots att det är så kallt att man tvingas värma händerna i jackfickorna då man promenerar till och från skolan. Den här årstiden är ju faktiskt himla fin, även fast det regnar ibland. Annat som är fint är Norwegian Wood av Haruki Murakami, och kaffe på maten.
 
Nu ska jag läsa fyratusen ord om varför Fairtrade är så bra som det faktiskt är och påbörja min rapport om hållbar utveckling. Och så ska jag lyssna på Bon Iver. Fint.

take everything you know, and write it on your skin, and you can carry on and forget everything

Promenerar och kommer hem med halsduken full av höstlöv, dricker kaffe med mörk choklad och drar mig för att skriva min slutrapport. Livet är fint och jag mår bra.

Standing in the light 'til it's over

Det är nästintill magiskt att få ligga kvar i timmar mellan svala lakan, andas och lyssna på kallt höstregn som faller oavbrutet mot fönstret. Att bara få vara, helt enkelt.

Alldeles snart är det kväll, och då bär det av till Julia - som räddat min kväll - för mat och film med fint folk. Det kommer att bli himla bra. Vad gör ni ikväll?
 

Man måste dö några gånger innan man kan leva

Skriver vetenskapliga rapporter och förundras över hur skoluppgifterna tycks överlappa varandra. Åh. Jag får helt enkelt trösta mig med tanken på att nio dagars efterlängtad ledighet bara ligger elva dagar bort. Under höstlovet ska jag se fina filmer, läsa vackra historier, vara uppe så sent jag behagar och göra alla de där småsakerna jag knappt har tid för annars. Det kommer att bli så himla fint. 

En fredagkväll

I fredags firade vi att slutprovet i fysik var avklarat med en tur till staden. Där promenerade vi omkring bland fredagströtta människor, i jakt på en trevlig restaurang.
 
Efter en kortare evighet hamnade vi på ett himla bra thaiställe, där vi åt nummer E och Panäng Gai medan vi kollade på ovanligt vanligt folk.
 
Då vi ätit begav vi oss ut i höstmörkret igen, för att ta oss till bion. Strax innan åtta börjadeTaken 2, som var sådär förutsägbar som bara amerikanska filmer kan vara.
 
När filmen var slut och vi led brist på lust att sova tågade vi hem och drack mangote i kyrkan, medan Emil spelade temat till Gudfadern på piano. Fint, ska det vara.
Någon gång innan fredagen övergick i lördag låste vi och gick hem i kalla minusgrader, under ett tak av miljoner vita stjärnor. Sådant kan jag sakna om sommaren.
 

Själanöden innan fysikdöden

Idag slutade jag tidigt och spenderade därför sju långa timmar i biblioteket, tillsammans med fint folk och trehundra sidor fysik. Vi har nämligen slutprov imorgon.
 

Då biblioteket stängde och vi begav oss hemåt hade solen sedan länge gått ned, och ersatts av enstaka, bleka stjärnor, så promenaden hem var himla fin, om än lite kall.
 
I skrivande stund sitter jag mest bara och njuter av att inte känna någonting alls - själanöden innan fysikdöden inte infunnit sig ännu, och det är så himla fint. 

Below zero

I morse hade den första frosten lagt sig över marken, och det var så himla fint. Jag älskar den sortens kyla som uppstår då temperaturen sjunker under noll - det är inte så kallt att det blir otrevligt, men tillräckligt kyligt för att uppmuntra användandet av mysiga halsdukar och vantar då man promenerar till skolan. Underbart.
 

Little things

Idag fick jag finaste koppen av min lillasyster. Den är dekorerad med grå ugglor och rymmer den perfekta mängden te, så den kommer att användas flitigt i höst. Så bra!

av alla mina hatobjekt är du min favorit

Låter Mumford & Sons' nya album spelas om och om igen medan jag dricker te, försöker förstå mig på teoretisk elektronik och tycker att det mesta känns ganska bra.
 

Finheter

Idag löd jag min fina mammas kloka råd och undvek att öppna fysikböckerna, för att på så sätt bespara mig ett par timmars själanöd. Istället fikade jag fler gånger än lovligt, tog till mig kloka ord, lät mig lugnas och sorterade foton, innan jag diskuterade hemligheter och viktigheter med två fina, över ett par koppar te. Finheter.

always and forever since eternity

Jack Johnson sjunger så fint om lite av varje medan jag dricker te och ser över den lilla skara bilder jag lyckades rädda undan hårddiskkraschen i somras. Jag hittade bland annat en enkel favorit, som jag tog under en magisk natt i vårt vackra norrland, och kom då att tänka på en fototävling som hålls hos Maja för tillfället, där man, och man är lyckligt lottad, kan vinna drömskt fina priser från Sheinside och Kamda. Jag har anmält mig, vill ni göra detsamma så kan ni klicka här, snällisar.
 

The sixth of October

Idag ringde Olivia och sjutton ballonger på dörren klockan 07.42, eftersom att det har blivit en sorts himla fin tradition att göra det då jag fyller år. Hon är sjukligt bra.
Då mamma bad mig gå ut med hundarna bestämde vi oss för att ta en promenad, eftersom att morgonsolen över vår sovande ort var så innerligt fin, i all sin enkelhet.
Hela världen var så färgat vacker som den omöjligen kan vara annat än på hösten, tack vare tusentals gula löv på grenar och nattsvart asfalt. Favoritårstiden.
 

Livet är större än materiella ting

Klockan tilläts ringa tidigare än så många andra fredagmorgnar. Med ärmarna nedrullade och halsduken virad kring halsen promenerade jag till sjön och bara var, utan att egentligen tänka på någonting alls. Lite enkel vardagsmagi, som för ett ögonblick botade den lätta stressen över tidsbrist och rädslan för att växa upp för fort.
 

"Kärleken är momsfri"

Imorgon skriver jag och finaste klassen prov i ekonomisk politik, så denna regniga måndagkväll kommer att ägnas åt tedrickande och studerande. Himla mysigt, ändå.
 

Karmakontot

Nu är det biblioteksplugg, i närheten av en tant med fötterna på bordet och äkta hälften på andra sidan.

Esther, 19 september

 
Idag fyller hon ett år, vårt lilla yrväder. Världens mysigaste, knäppaste, snällaste yrväder.

Simple

 
gamla söder, mango, hallon, fil

Kokostoppar

Idag har jag stått i timtal vid en vik, där gymnasiets alla naturare undersökte lavar, djur och annat som biologilärarna tycker att vi ska ha någorlunda koll på. Trots blåst och en del tunga regndroppar var det himla fint.  Annars har jag diskuterat hur man ska agera som barn- och ungdomsledare - eftersom att det är en himla viktig fråga - och bakat kokostoppar, som är det snabbaste man kan göra, nästan.

Cirka 25 kokostoppar - 175°C
2 ägg
1 deciliter socker
60 gram smält smör
220 gram riven kokos
 
100 gram blockchoklad

1. Rör ihop ägg och socker. Det är himla viktigt att man inte vispar ihop ingredienserna, eftersom att kakorna kommer att förlora formen och flyta ut till små kokospölar på plåten om man gör på det viset.
2. Tillsätt det smälta smöret samt kokosflingorna och blanda igen.
3. Dela upp smeten i små toppiga högar på en bakplåt med hjälp av två matskedar. Grädda dessa i mitten av ugnen i 15-20 minuter (tiden varierar beroende på ugn - håll kakorna under uppsikt och ta ut dem då de blivit lite gyllenbruna. Mina kokostoppar var klara efter ganska exakt sjutton minuter).
4. Smält blockchoklad, av valfri sort, i ett vattenbad medan kakorna gräddas.
5. Doppa bottnarna av de gräddade kokostopparna i chokladen och placera dem sedan på ett bakplåtspapper, så att chokladen får stelna.

Sovmorgon

mammas mirakel, keso, nyplockade blåbär, märkliga scones
 

Matlycka

När mamma och pappa tog en långpromenad i skogen hittade de himla många kantareller, så ikväll ska vi äta kantarellpaj. Det kan vara det godaste jag vet. Matlycka.

Annars är livet som så ofta annars; jag dricker för mycket te medan jag pluggar lite matte och en del klassisk fysik. Vad gör ni ikväll?
 

i can't sleep when the sun goes down, just want to feel like we're together

Igår impulsköpte papi, till mammas förtvivlan, en blå flakmoppe medan jag hade myskväll i kyrkan med fina vänner, kakor och hundra koppar te. Fint, ska det vara.
 

Little things

Sommaren var över innan man ens hade hunnit vänja sig vid värme och långa, ljusa nätter, men det gör mig inte så mycket, faktiskt.
Till att börja med är hösten den perfekta årstiden för fika på mysiga caféer; regnsmatter mot fönsterrutor i kombination med nybakat och en stor kopp te är underbart.
För det andra kan man börja gå klädd i mysiga halsdukar. Jag har kärat ner mig totalt i stickade finheter från Monki och Vero Moda. Dör lite.
För det tredje kan man ta sig tid att läsa massor av bra böcker. Jag läser som mest på hösten; det känns som att drösvis av böcker hör till, på något vis.
För det fjärde så kan kan man ta långa promenader med fint folk. Gula löv på backen och vita moln till utandningsluft är himla fint, ändå.
För det femte så är det kalla vädret en fantastisk ursäkt för att få dricka hutlösa mängder varmt te och kaffe i alla dess former.
För det sjätte så kan man lyssna på massvis av fin musik (som alltid annars, haha). Exempelvis M83, Linnea Henriksson, Billy Joel, Deadmau5, Daniel.
För det sjunde kan Sverige vara som finast dekorerat med morgonsol, dimma, orangea löv och frost.

Late breakfast

apelsinjuice, kaffe, passionsfrukt, nektarin, blåbär, keso
 

Det tog alltför många år för mig att äntligen bli fri

Idag har jag mikroskoperat och på så sätt få se ett planktons hjärta slå våldsamt i en så väldigt, väldigt liten kropp, förundrats över mycket, longboardat hem och ätit iskalla blåbär med mjölk. Nu ska jag sammanställa en liten flora över träd och örter som klassen ska förhöras på nästa vecka, innan det är dags för ledarmöte. Fint.

Biscottiskorpor

Små italienska skorpor som är urenkla att göra och för himla goda att äta. Exra bra är att de är färdiga på en timme.

Cirka 50 biscottiskorpor - ugnstemperatur 175 °C
4 deciliter vetemjöl
2½ deciliter strösocker
½ tesked bakpulver
2 ägg
1 äggula

1 tesked kardemummakärnor
150 gram hasselnötskärnor (eller skållade sötmandlar, om man föredrar det)

1 uppvispat ägg / 2 matskedar sirap + ½ deciliter vatten (till pensling)

Använd gärna matberedare för att blanda degen till skorporna.

1. Blanda vetemjöl, socker samt bakpulver innan du tillsätter äggen och äggulan.
2. Hacka nötterna och stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda dem sedan med de övriga ingredienserna till en smidig deg.
3. Dela degen i två till fyra delar och lägg dem på ett mjölat bakbord. Rulla ut till tre centimeter breda och en centimeter tjocka längder som du sedan lägger på en smörpapprad plåt.
4. Pensla längderna med ett uppvispat ägg eller en sirap- och vattenblandning.
5. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 15-25 minuter eller tills de fått fin färg. Tag ut längderna och skär dem i centimeterbreda bitar. Sänk ugnsvärmen till 100° och ställ in plåten i ugnen igen. Titta till dina skorpor då och då och tag ut dem, och låt dem svalna, då de torkat.
6. Lägg dina små biscottiskorpor i en fin burk och bjud ännu finare människor på (de är särskilt goda till kaffe eller te).

Afternoon

 
Idag vankades det lunch och gofika hos närmaste släkten, vilket var himla fint. Och så hann jag med ett besök till tandis, som lovade mig ytterligare tolv månaders tandställningstid samt lite bling till nedertänderna, eftersom att räls upptill inte är gott nog i hennes ögon Det blir nog kalas, tror jag.

Små, blå fläckar på vår vita himmel

proviva, keso, blåbär, hallon, Earl Grey

Pride and prejudice

Andra skoldagen är avklarad och jag har lånat Pride and Prejudice, eftersom att det kändes som att det är på tiden att jag läser något sådant. Det är fint.

Vad gör ni idag?

Äh, vi kör igen

Strax innan klockan två blev det en del tågåkande med en motvillig typ, en flyktkompis och en galet taggad tjej.
Den galet taggade tjejen heter Julia, och hon var himla lycklig eftersom att hon skulle få se Danny och andra snyggingar uppträda på Götaplatsen.
Hon försökte innerligt att få bort oss från caféet där vi hängde, eftersom att hon var livrädd att hamna långt bak i publiken om vi inte började gå mot avenyn genast.
Till slut fick hon sin vilja igenom och vi promenerade under världens varmaste sol upp till Götaplatsen där bland andra Linnea Henriksson och Loreen uppträdde. Fint.
 


Desayunar

 smoothie, kaffe, knäckemackor

Allt grönt

När vi korsade spårvagnstorget bekräftade Juliet att mina hårtoppar faktiskt var grönaktiga sedan dip dyen. Nu är mitt hår tio centimeter kortare och jag är missnöjd.
 
Jag har köpt en kalender och försöker dämpa min skola-på-måndag-ångest. Slutprov i fysik och sådant väntar. Turligt nog går jag i finaste klassen, så det ska nog funka.

Additional stuff
1 Övernattat på mitt altangolv och lovat mig själv att aldrig göra om det
Franska nerver och skratt med fint folk
3 Världens bästa björnstam på Götaplatsen
4 Maskinen spelade och vi stod inklämda mellan svettiga killar utan tröja och 26 500 andra galningar
Loka Hallon & Persika är himmelskt gott
6 Nervositet, ångest, gapskratt, leenden, tristess
7 Sms från finaste Julia

Timbuktu & Damn!

Igår spenderade vi kvällen på Götaplatsen. Efter glass och milkshake klämde vi in oss bland flera hundra glada göteborgare som väntade på samma sak som vi.
 
Strax efter klockan tio hoppade Timbuktu och Damn in på scen och jag var lyrisk.
 
Damn var klockrena och Timbuktu var kunglig och lät ännu bättre live än inspelad.
Det var fullt med folk som dansade, skrek och skorrade på alla r. Varmt, glatt, göteborgskt och skånskt. Åh, önskar att ni hade varit där.

Haga coffeehouse

Idag var vi i staden och promenerade omkring på Hagas fina stengator, bland diverse inredningsbutiker och ett par caféer.
 
I en butik som saknade namn var mamma alldeles till sig över tusen små gemytliga ting och en matta medan jag bestämde mig för att jag, någon gång i framtiden, ska bo på ett ställe med vitlaserat trägolv.
I en annan bestämde jag mig för att jag minsann ska äga fattigmanssilver och sådant fint i framtiden. Gud vet när det blir av.
Efter att ha tittat ut och in i de flesta småbutikerna på stället fikade vi på Haga Coffehouse, där kanelbullarna hade en diameter på trettio centimeter och personalen var himla trevlig.
Nu ska jag hämta min utlånade longboard och se på kärleksfilmer med Julia och Harald. Livet är rätt bra ändå.

Vad har gjort er glada idag?

Flyger mer på känsla

Jobbar, äter, longboardar, mår bra och lite sämre, sover och skrattar åt Fridas torra alla barnen-skämt, maniacs på omegle och så Jacob, som inte vet vart gränsen går.
Jag är nog tillbaka snart. Ta hand om er.

Away

Efter att ha sovit på tok för lite väcktes jag av mor min, som berättade att vi minsann skulle åka på en liten trädgårdsutställning idag. Så fick det bli.Utställningen bestod av cirka tjugofem tavlor som stod uppställda lite här och där i en stor trädgård. Vissa verk hade dock fått flytta in i små bodar, som man kunde gå in i. Fint.
En av konstnärerna hette Naima och hon hade handgjorda (och jättefina) visitkort och målningar i samma stuk som dessa.
En annan av alla konstnärer var Charlotta som är färgglad och en vän till familjen. På en vit vägg hängde de nio oljemålningar hon ställde ut.
Och så fanns ett stort papper där man kunde måla blommor eller skriva hälsningar med vattenfärger.
 
Efter utställningen glassade vi på ett café innan vi begav oss hem för att sätta igång med middagen. Himla bra.

trettiotusen meter upp i stratosfären

Kastade in allt det nya i garderoben och drack det sista av islatten medan Timbuktu sjöng om att han varit varit en millimeter från förfall, då jag insåg att jag, för första gången på mer än en månad, är ensam. Ingen morfar som langar anekdoter, inga församlingsmedlemmar att fika med och ingen att dra pinsamt dåliga skämt för. Bara jag.
Jag klagar dock inte. Jag har nämligen fått berättat för mig att lite egentid då och då är himla viktigt för själen och allt det där, så nu ska jag, på alldeles egen hand, se till att fånga den där dagen som alla pratar så frekvent om. Det som finns kvar av den, åtminstone.
 

Gammplatsen

Det finns ett ställe i världen som folket kallar för Gammplatsen. Till detta ställe for vi en solig dag då jag bar solglasögon och för varma kläder.
I en av alla fina stugor som står uppställda på detta ställe fanns ungefär jättemånga dockor iförda gamla plagg och hattar. Just detta hus föreställde ett gammalt hattmakeri/skrädderi, så vi tog såklart tillfället i akt och...
...provade tusen charmiga hattar och mössor i alla dess färger och former. Himla fint.
I en annan liten stuga fanns en väldig samling djur, som inte rörde så mycket på sig, intill vilda jakthistorier.
Och så fanns det en bagarstuga där vi köpte världens godaste tunnbröd som var stenugnsbakat och smakade kalas om man hade rökt skinka och gurka på.
Därefter blev det fika och middag hos farmor, och sedan var den dagen slut.

i'm back, babydoll

Och så var jag tillbaka i vårt lilla hus efter att ha kört land och rike runt. Jag har hunnit med lite av varje under tiden jag varit inaktiv här; himla mycket fint.
Additional stuff
1 Om tjugoen dagar är det skolstart och jag har inte hunnit bestämma mig för huruvida jag är taggad eller ej, men eftersom att det är på tok för tidigt att tänka på sådant ska jag låta bli att göra det
2 Att inte blogga har varit himla skönt, ni borde prova det, ni också. Att inte vara uppkopplad är fantastiskt (jo tack, nu låter jag som vilken tant som helst)
3 Pearl Harbor är en fruktansvärt förutsägbar och kärlekssmörig film medan A Man On The Ledge var rätt bra
4 Jag har skrattat så jag fått ont i magen åt: en uppsats om en ko, en sofistikerad Jonathan, att jag föll i slow-mo över coolaste killen i stan som rullade longboard, Julias uttalanden, Johans videobloggar och mina och Kajsas lite för sena konversationer

old things seem to have been forgotten

En torsdag tog vi blåbilarna ut i skogen. Efter många, långa mil hittade vi ett övergivet hus som vi bestämde oss för att utforska.
Farmor berättade att farfar hade bott här, många mörka, kalla nätter, då han arbetade i skogen. Han brukade skoja och säga att det var så kallt att männen frös fast i väggarna då de låg ned.
 
 
Allt var märkligt tyst. Det märktes att ingen varit där på väldigt länge, trots att det på vissa platser i huset såg ut som att någon just lämnat rummet.
 
Det är märkligt det där, hur lätt saker och ting glöms bort.

Och ni är underbara som tittar in här trots att jag inte skriver varje dag, ni förtjänar fler uppdateringar! Ta hand om er.

Haze

 
 

staden äter upp mig

 
1. Jag övningskörde, för första gången i hela mitt liv, tillsammans med mi padre på en liten skogsväg som omgavs av oändligt många granar. Jag körde inte av vägen eller på en älg, vilket pappa tyckte var himla bra. Jag med, för den delen
2. Vi har hängt nere vid sjön. Standard
3. Vi hittade en liten groda, som min lillebror döpte till Bert-Gandalf
4. Fiske på bryggan med småkusinerna som inte alls är så små längre (och jag känner mig himla gammal som påpekar hur mycket de vuxit sedan sist)
5. Lillebror agnar kroken
6. Alexander, som redan fyllt fem och är kittligast i stan
7. Fika. Vi fikar mest hela tiden, känns det som. Eftermiddagsfika är standard, men ibland blir det fler gånger än så, då man besöker någon eller själv får besök
8. Jag, som ser ut som jag gör allt mest
9. Vi såg ett avsnitt av Doktor Snuggles tillsammans med Gustav och Alexander. Nostalgi, om man säger så
10. Gustav, som redan börjat skolan och vägrar acceptera att jag dricker kaffe, som är så fruktansvärt äckligt

Att begrava ett piano

Idag fick vi berättat för oss hur man ska begrava ett piano.
 
"Ett aukustiskt instrument måste ju få ett värdigt avslut", förklarade Erik. "Man kan börja med att montera ihop det sönderplockade pianot, bäst man står där vid bränngropen. Sedan håller man en kort andakt innan man spelar ett par sista ackord och slutligen lämnar instrumentet åt sitt öde."
   Pappa nickade instämmande och kungjorde sedan att det inte spelar någon roll att mannen strax intill, som står och slänger plåt i en container, slutar hiva skrot för att kunna bevittna spektaklet.

you desired my attention, but denied my affections

Livet är lugnt och jag lyssnar som vanligt på en himla massa musik. Särskilt ofta spelas Mumford and Sons, Two Door Cinema Club, Urban Cone, Daniel Adams Ray och Veronica Maggio (lite musiktips, till er som letar efter ny musik).
Inget att göra idag? Baka scones, koka te och bjud fina vänner på fika, sådant är himla mysigt!

Ta hand om er idag, finisar.

long time no see

Lately
1. Jag, Alice och Isak har promenerat på solvarma gator bland gamla hus och miljontals smörblommor.
2. Vi har ätit jordgubbar med strösocker och grädde på, hemma hos farmor
3. Jag har druckit för mycket te för mitt eget bästa
4. Jag springer omkring med vilda frisyrer som är resultaten av slarviga men ack så härliga håruppsättningar
5. Vi har haft en heldag hemma hos farmor; kinaschack, promenader och husmanskost (så himla gott)
6. Jag har suttit vid sjön och pratat med Karro som flugit iväg till Nya Zeeland
7. Det har regnat och världen har känts grå
8. Vi har fikat. Många gånger. Det ska va gött å leva.

Vad har ni haft för er sedan sist? Berätta gärna, finisar!

hos farmor

Idag hälsade vi på hemma hos farmor, som är världens korsordsfantast och en av de snällaste jag vet.
 
Vi gjorde femton varma mackor (gudomligt gott) och drack flera koppar te.
 
Och så fikade vi och drack kaffe och lite mer te. Farmor, som bakar mest hela tiden, hade gjort en jättegod vaniljkrans med en himla massa pärlsocker på. Fint!
Strax innan nyss åkte vi hem, och nu ligger jag här på sängen med fötterna i vädret och tycker att livet känns himla bra.

Vad har ni gjort idag? 

drop down-meny/rullistmeny

Nu är ni så himlans många som frågat om hur man ordnar en drop down-meny att det är på tiden att jag förklarar det hela - jag är ledsen att jag inte gjort det tidigare. Just det här sättet kan man hitta lite här och var på internet, och eftersom att jag inte vet varifrån det ursprungligen kommer tänker jag inte heller ange någon källa.
OBS! Innan du börjar är det jätteviktigt att du antingen har bra koll på dina stil- och kodmallar om problem skulle uppstå, eller att du skapar en underblogg till din huvudblogg, så att du kan experimentera med färg och storlek bäst du vill; det är lätt att skapa designkaos annars, eftersom att man arbetar med samtliga mallar.

(Min drop down-meny)
1. Gå till din stilmall och klistra in följande kod allra längst ned i din stilmall:

#navbar { margin: 0px; padding: 0; height: 1em; } #navbar li { list-style: none; float: left; }  #navbar li a { display: block; padding-left: 10px; padding-right: 10px; padding-top: 10px; padding-bottom: 10px; border-left: 1px solid #ffffff; border-bottom: 1px solid #ffffff; background-color: #fff; /*Ändra färgen på menyflikarna här*/ color: #adadad; /*Ändra färgen på texten här*/ text-decoration: none; font-family: times new roman, arial; /*Ändra typsnittet här*/ font-size: 11px; } /*Ändra storleken på texten här*/ #navbar li ul {display: none;width: 11em; /* Ändra bredden på undermenyn här */ background-color: #ffffff; } #navbar li:hover ul, #navbarli.hover ul { display: block; position: absolute; margin: 0; padding: 0; z-index: 1; } #navbar li:hover li, #navbar li.hover li { float: none; } #navbar li:hover li a, #navbarli.hover li a { background-color: #ffffff; /*Ändra färgen på undermenyn*/
/* opacitet for IE */ filter:alpha(opacity=70); /* opacity: 0.70; filter: alpha(opacity=70); */ /* opacitet CSS3 standard */ opacity:0.70; /* opacitet for Mozilla */ -moz-opacity:0.70; border-bottom: 0px solid #cccccc; border-left: 0px solid #cccccc; border-right: 0px solid #cccccc; color: #000000; } /*ändra textfärgen på undermenyn här*/ #navbar li li a:hover { color: #000; background-color: #CCCCCC; } /*Ändra färgen när man håller musen över undermenyn*/ 

padding-XXXX: XXpx; här bestämmer du hur mycket extra av bakgrunden som skall synas kring texten. Ju större pixelvärde du anger desto större area kommer din fina drop down-meny att täcka.
font-family: times new roman, arial; här bestämmer du vilket typsnitt som skall användas i din meny. Jag har använt Times New Roman som förstahandsval, men om det typsnittet av någon anledning inte skulle fungera i någon webläsare kommer mitt andrahandsval Arial att användas i stället.
position: absolute; här bestämmer du hur bloggen ska bete sig då man för muspekaren över någon av huvudkategorierna. Absolute bestämmer att den övriga bloggen skall behålla samma position medan relative ser till så att den övriga bloggen skjuts ned en bit då man scrollar över någon kategori (prova gärna själva och se vad jag menar).
(opacity=70)/opacity: 0.70; här bestämmer du hur transparenta flikarna (de som dyker upp om man håller muspekaren över en huvudkategori) till din drop down-meny skall vara. Ju större siffervärde desto mindre transparens. Opacity: 100/1.00 gör inte flikarna transparenta över huvud taget medan opacity: 10/0.10 gör dem nästintill osynliga.
#navbar li li a:hover { color: #000; background-color: #CCCCC; } här bestämmer du vilken färg flikarna skall få då man håller muspekaren över dem. Som ni kan se här på bloggen blir mina flikar blå. Om ni inte har tillgång till någon sorts fotoredigeringsprogram hittar ni en toppenbra färgpalett online här.

Spara.

2. Gå till dina kodmallar leta upp stycket som säger
<div id="header">

<h1>...</h1>
<h2>...</h2>
</div>
och klistra sedan in någon av följande koder därunder:

2.1 - enkelt och bra, du behöver bara skriva in ditt bloggnamn
Du kan lätt bestämma och sedan ändra vad som ska stå istället för de delar som står skrivna med fet, kursiv text.

<ul id="navbar">
<li><a href="http://www.dittbloggnamn.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Startsidan</a></li>
<li><a href="#" mce_href="#"> Senaste inläggen </a>
<ul> <tag:recentlist   limit="10"><li><a href="${EntryPermaLink}" mce_href="/922173/entries/article/73622744/  ${EntryPermaLink}">${EntryTitle}</a></li></tag:recentlist> </ul></li>     
<li><a href="#" mce_href="#">Kategorier </a>
<ul><tag:categorylist><li><a href="${CategoryLink}" mce_href="/922173/entries/article/73622744/  ${CategoryLink}">${CategoryName}</a></li></tag:categorylist> </ul></li>      
<li><a href="#" mce_href="#"> Arkiv </a>     
<ul><tag:archivelist><li><a href="${ArchiveLink}" mce_href="/922173/entries/article/73622744/${ArchiveLink}">${ArchiveName}</a></li></tag:archivelist>         </ul> </li>
<li><a href="#" mce_href="#"> Länkar </a> 
<ul><tag:linklist><li><a href="${LinkURL}" mce_href="/922173/entries/article/73622744/${LinkURL}"   title="${LinkDescription}">${LinkName}</a></li></tag:linklist></ul></li>
</ul> 

2.2 - här får du själv chansen att bestämma vart dina flikar ska leda dina besökare
Du kan lätt bestämma och sedan ändra vad som ska stå istället för de delar som står skrivna med fet, kursiv text.

<ul id="navbar">
<li><a href="http://www.dittbloggnamn.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Startsidan</a></li>

<li><a href="#" mce_href="#">Kategori 1</a> <ul>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 1</a> </li>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 2</a> </li>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 3</a> </li> </ul>
<li><a href="#" mce_href="#">Kategori 2</a> <ul>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 4</a> </li>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 5</a> </li>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 6</a> </li> </ul>
<li><a href="#" mce_href="#">Kategori 3</a> <ul>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 7</a> </li>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 8</a> </li>
<li><a href="http://www.klaragenberg.blogg.se" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länk 9</a> </li> </ul>
</li></ul>

Spara.

3. Om du vill så kan du radera din side från samtliga kodmallar. På så sätt kommer du, precis som jag, att ha enbart drop down-menyn kvar.

Hoppas att det var till hjälp!


och här är det till och med vackert då det regnar

 

right here

Bilder från en av mina favoritplatser i hela vida världen. Ett smultronställe, brukar min mamma säga. Och nog är det det alltid.
 
 

into the wild

Bäst vi låg i soffan och småpratade insåg jag och syster yster att vi hade hela kvällen ledig, så vi tog en promenad ut i skogen där vi fotade, skrattade och blev bitna av tio tusen mygg. Trots betten var det himla fint, och så måste det ju få vara ibland!
 

Numero 5 de mi hermana

Kom ihåg att ni är bra, ta hand om er!

RSS 2.0