Året tvåtusentolv

Under de första månaderna fattade jag en del svåra men bra beslut medan jag lade för mycket tid på skolan. Grät, tröstades och tröstade då det behövdes, men mådde lyckligtvis bra ändå tack vare fina vänner och sena kvällar. Läste även engelska kärlekshistorier, beställde första kaffet från Starbucks och såg The Descendants på bio.
 
Någonstans mellan vår och sommar dansade vi i skolan och jag flyttade en pastellgrön skrivmaskin från vinden till mitt rum. Diskuterade tro och andra viktiga ting med vänner, var på tjejkvällar och trängdes med folk i min källare framför filmer som Mr. Nobody och Sjätte Sinnet. Fick besök från norrland och konfirmerade min syster.
 
 
Den fjortonde juni gick vi på sommarlov och det firade vi med grillkväll hemma hos mig. Resten av juni ägnades åt sconesbakande med ett gäng snygga, ett för stort antal sömnlösa nätter i fint sällskap, filmkvällar, jordgubbsätande, stadsfarande, födelsedagsfirande och annat som hör sommarlov till. Och så blev jag kär, mitt i allt.
 
 
Juli månad reste jag till norrland, där jag träffade de jag saknat och utforskade förfallna hus. Lärde mig även hur man begraver ett piano på rätt sätt och så badades det i sjön trots att vattnet var iskallt. Strax innan juli övergick i augusti var jag på ett församlingsläger där jag sov i militärtält med vänner, åt mycket glass och slutade tvivla.
 
 
I augusti kom jag hem igen och sov en natt på mitt altangolv tillsammans med Kasper, vilket var det värsta någonsin eftersom det var både kallt och obekvämt. Natten i sig var ändå himla fin eftersom vi bestämde oss för att vara tillsammans på riktigt. De sista dygnen innan andra gymnasieåret började gick jag på spelningar med vänner, konstutställningar med mamma och caféer med fina. Fortsatte se på film (bland andra Finding Neverland) i fint sällskap och försökte dygna men gav upp nästan direkt.
 
 
I september hade skolan börjat på riktigt; fick plötsligt så himla mycket att göra och bibliotekspluggade nästan varje dag. Pappa impulsköpte en blå flakmoppe som fortfarande står i vår trädgård och jag började lyssna på fint av Radical Face och Marble Sounds. Tror även att det var då jag föll handlöst för Bon Ivers vackra låtar.
 
 
Jag fyllde sjutton år i oktober och Olivia likaså. Var på mysigaste tjejkvällen hos Jessica, skrev mitt livs bästa projektrapport, gick på konstutställning i ett tegelslott och promenerade i Alingsås. Skrev dessutom slutprov i fysik och firade slutet med fina vänner på bio, där vi såg Taken 2 innan vi åkte hem och drack te i kyrkan.
 
 
I november firade vi Hanna och var nära att drunkna i regn. Kokade äppel- och kanelkräm, läste The No. 1 Ladies' Detective Agency och gick på konstutställning igen.
 
 
Årets sista månad avslutade klassen den hatälskade fysikkursen, glöggmyste flera gånger och såg luciatåg. Reste återigen till norrland för att fira jul i trettio minusgrader med världens finaste släkt. Kom hem en vecka senare och tillagade en trerätters nyårsmiddag tillsammans med Frida och Olivia och inveg det nya året i bästa sällskapet.
 
Åh, skulle kunna skriva sida efter sida om det gångna året. Om känslor, avsked, resor, tankar, allt, men det skulle bli så förfärligt långt att jag lämnar det såhär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0