Äppel- och kanelkräm

Kräm till dig och någon du tycker om
3 röda eller gula äpplen
2 deciliter vatten
3 matskedar strösocker
1 liten kanelstång
1 matsked potatismjöl
3 röda eller gula äpplen
2 deciliter vatten
3 matskedar strösocker
1 liten kanelstång
1 matsked potatismjöl
Börja med att koka upp vattnet tillsammans med strösockret och kanelstången i en kastrull. Skala och skär sedan äpplena i småbitar innan du lägger ned dem i kastrullen för att koka dem mjuka. Dra kastrullen från plattan och blanda potatismjöl med en matsked kallt vatten. Häll sedan potatismjölsblandningen i en jämn stråle ned i kastrullen medan du rör om. Ställ slutligen kastrullen på plattan igen och låt krämen koka upp en sista gång.
Om du tänker vänta med att servera krämen är det bra om du strör ett tunt lager strösocker över dess yta, för att förhindra att en hinna bildas.
Om du tänker vänta med att servera krämen är det bra om du strör ett tunt lager strösocker över dess yta, för att förhindra att en hinna bildas.
Kommentarer
Trackback