Kokostoppar

Cirka 25 kokostoppar - 175°C
2 ägg
1 deciliter socker
60 gram smält smör
220 gram riven kokos
100 gram blockchoklad
1. Rör ihop ägg och socker. Det är himla viktigt att man inte vispar ihop ingredienserna, eftersom att kakorna kommer att förlora formen och flyta ut till små kokospölar på plåten om man gör på det viset.
2. Tillsätt det smälta smöret samt kokosflingorna och blanda igen.
3. Dela upp smeten i små toppiga högar på en bakplåt med hjälp av två matskedar. Grädda dessa i mitten av ugnen i 15-20 minuter (tiden varierar beroende på ugn - håll kakorna under uppsikt och ta ut dem då de blivit lite gyllenbruna. Mina kokostoppar var klara efter ganska exakt sjutton minuter).
4. Smält blockchoklad, av valfri sort, i ett vattenbad medan kakorna gräddas.
5. Doppa bottnarna av de gräddade kokostopparna i chokladen och placera dem sedan på ett bakplåtspapper, så att chokladen får stelna.
1. Rör ihop ägg och socker. Det är himla viktigt att man inte vispar ihop ingredienserna, eftersom att kakorna kommer att förlora formen och flyta ut till små kokospölar på plåten om man gör på det viset.
2. Tillsätt det smälta smöret samt kokosflingorna och blanda igen.
3. Dela upp smeten i små toppiga högar på en bakplåt med hjälp av två matskedar. Grädda dessa i mitten av ugnen i 15-20 minuter (tiden varierar beroende på ugn - håll kakorna under uppsikt och ta ut dem då de blivit lite gyllenbruna. Mina kokostoppar var klara efter ganska exakt sjutton minuter).
4. Smält blockchoklad, av valfri sort, i ett vattenbad medan kakorna gräddas.
5. Doppa bottnarna av de gräddade kokostopparna i chokladen och placera dem sedan på ett bakplåtspapper, så att chokladen får stelna.
Kommentarer
Trackback