Kokostoppar

Idag har jag stått i timtal vid en vik, där gymnasiets alla naturare undersökte lavar, djur och annat som biologilärarna tycker att vi ska ha någorlunda koll på. Trots blåst och en del tunga regndroppar var det himla fint.  Annars har jag diskuterat hur man ska agera som barn- och ungdomsledare - eftersom att det är en himla viktig fråga - och bakat kokostoppar, som är det snabbaste man kan göra, nästan.

Cirka 25 kokostoppar - 175°C
2 ägg
1 deciliter socker
60 gram smält smör
220 gram riven kokos
 
100 gram blockchoklad

1. Rör ihop ägg och socker. Det är himla viktigt att man inte vispar ihop ingredienserna, eftersom att kakorna kommer att förlora formen och flyta ut till små kokospölar på plåten om man gör på det viset.
2. Tillsätt det smälta smöret samt kokosflingorna och blanda igen.
3. Dela upp smeten i små toppiga högar på en bakplåt med hjälp av två matskedar. Grädda dessa i mitten av ugnen i 15-20 minuter (tiden varierar beroende på ugn - håll kakorna under uppsikt och ta ut dem då de blivit lite gyllenbruna. Mina kokostoppar var klara efter ganska exakt sjutton minuter).
4. Smält blockchoklad, av valfri sort, i ett vattenbad medan kakorna gräddas.
5. Doppa bottnarna av de gräddade kokostopparna i chokladen och placera dem sedan på ett bakplåtspapper, så att chokladen får stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0